Λαθροθηρία από μοτοσυκλέτα και απείθεια στην περιοχή Βραχνέικων Δήμου Πατρέων (21-11-2017)

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Αλεξίου Άγγελος και Πετρόπουλος Φώτης με περιοχή ευθύνης τους αυτήν των Κυνηγετικών Συλλόγων Πάτρας και Κάτω Αχαΐας αντίστοιχα, περιπολούσαν στην περιοχή Δ.Δ. Βραχνέϊκων Δήμου Πατρέων. Περί ώρα 20:30 ο Πετρούπουλος εντόπισε κινούμενο ένα δίκυκλο μηχανοκίνητο όχημα (μοτοσυκλέτα) από το οποίο γινόταν χρήση ισχυρού προβολέα χειρός προς τα γύρω χωράφια. Αμέσως ειδοποίησε τον συνάδελφό του για να συνδράμει την προσπάθεια προσέγγισης και ελέγχου του οχήματος.

Ακολουθώντας διακριτικά την μοτοσυκλέτα και δίχως να γίνει αντιληπτή η παρουσία του, διέκρινε δύο επιβαίνοντες οι οποίοι συνέχιζαν να διερευνούν τα χωράφια αριστερά και δεξιά του δρόμου προς ανεύρεση θηράματος.

Έπειτα από λίγα λεπτά η μοτοσυκλέτα έκανε αναστροφή γυρνώντας προς το μέρος του Θηροφύλακα ο οποίος στάθμευσε το όχημά του στην άκρη του δρόμου και ενεργοποίησε τον ερυθρό σηματοδότη του υπηρεσιακού οχήματος για να σταματήσει το δίκυκλο για έλεγχο. Η μοτοσυκλέτα ακινητοποιήθηκε 15 μέτρα πριν το υπηρεσιακό όχημα και ο Θηροφύλακας έσπευσε πεζός προς το μέρος τους προκειμένου να ασκήσει τον προβλεπόμενο έλεγχο. Κατά την προσέγγιση της μοτοσυκλέτας, ο Θηροφύλακας διέκρινε ότι ο συνεπιβάτης που χειριζόταν τον προβολέα έφερε παράλληλα κυνηγετικό όπλο. Ωστόσο, πριν προλάβει να πλησιάσει, ο συνεπιβάτης της μοτοσυκλέτας τράπηκε σε φυγή, και παρά τις εκκλήσεις τόσο του Θηροφύλακα όσο και του οδηγού του δίκυκλου, δεν επέστρεψε. Άμεσα ειδοποιήθηκε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής και λίγο πριν φθάσει στο σημείο και ο δεύτερος Θηροφύλακας ο οδηγός του δικύκλου προφασιζόμενος ότι δήθεν ψάχνει να βρει τον συνεργό του απομακρύνθηκε και ετράπη και αυτός σε φυγή.

Οι αστυνομικοί που κατέφθασαν στο σημείο κατέγραψαν το συμβάν και την εγκαταλελειμμένη μοτοσυκλέτα, μάρκας Yamaha XT, η οποία δεν έφερε πινακίδες, αλλά από την διασταύρωση των στοιχείων της διαπιστώθηκε ο ιδιοκτήτης της ο οποίος ήταν συνεπιβάτης και ο οποίος ετράπη σε φυγή πρώτος.

Υπεβλήθη η σχετική μήνυση στο Δασαρχείο Πατρών για παράνομη θήρα και απείθεια, ενώ κατασχέθηκε η μοτοσυκλέτα όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.

Yamaha