Σύλληψη και κατάσχεση οχήματος και όπλου στην Αρκαδία (12-11-2017)

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 ο Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Καγιούλης Δημήτριος με περιοχή ευθύνης αυτήν του Κυνηγετικού Συλλόγου Δημητσάνας, αξιοποιώντας σχετική καταγγελία για παράνομη θήρα κατά την διάρκεια της νύχτας από μηχανοκίνητο μέσο, μετέβη στην περιοχή «Ζερβού» Αρκαδίας. Περί ώρα 22:30 εντόπισε ένα όχημα το οποίο μόλις πλησίασε σε πολύ κοντινή απόσταση του έκανε σήμα να σταματήσει. Μόλις το όχημα σταμάτησε διαπίστωσε ότι ο οδηγός έφερε στα χέρια του κυνηγετικό όπλο τύπου δίκαννο εκτός θήκης το οποίο κατά τον έλεγχο βρέθηκε γεμάτο με φυσίγγια.

Ο οδηγός συνελήφθη και υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του για παράνομη θήρα το βράδυ, ενώ ταυτόχρονα κατασχέθηκαν το όχημα, η άδεια κυκλοφορίας, το κυνηγετικό όπλο, η άδεια θήρας και τα φυσίγγια, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας, ενώ ο Εισαγγελέας Τρίπολης διέταξε την κράτησή του στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Kagioul