Χρήση ηχομιμητικής συσκευής κι αντίσταση κατά της αρχής στην περιοχή της Αρχαίας Κορίνθου (06-10-2017)

Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Αρναουτόπουλος Γεώργιος, Μίκος Παναγιώτης, Νέγρης Δημήτριος και Σταμάτης Παναγιώτης, με περιοχές ευθύνης αυτές των Κυνηγετικών Συλλόγων Λουτρακίου, Νεμέας, Κιάτου και Τενέας αντίστοιχα, περιπολούσαν σε ομάδα. Αξιοποιώντας σχετική καταγγελία για παράνομη θήρα με χρήση ηχομιμητικής συσκευής προσέλκυσης πτηνών (κράχτη), μετέβησαν στην περιοχή της Αρχαίας Κορίνθου όπου και εντόπισαν μια τέτοια συσκευή να είναι σε κατάσταση λειτουργίας.

Αμέσως έθεσαν την περιοχή υπό παρακολούθηση και μόλις ξημέρωσε εντόπισαν ένα όχημα με δύο επιβαίνοντες να προσεγγίζει στο συγκεκριμένο σημείο. Από το όχημα κατέβηκε ένα άτομο, πήρε το κυνηγετικό του όπλο και τον κυνηγετικό του σκύλο και ξεκίνησε το κυνήγι. Μετά από λίγη ώρα προχώρησε προς το σημείο που ήταν τοποθετημένη η συσκευή, έσκυψε, την ήλεγξε και συνέχισε το κυνήγι του θηρεύοντας ένα ορτύκι.

Οι Θηροφύλακες αμέσως έκαναν φανερή την παρουσία τους, γνωστοποίησαν την ιδιότητά τους κι ενημέρωσαν το εν λόγω άτομο για την παράνομη πράξη του καθώς επίσης και για την κατάσχεση των παράνομων μέσων που οφείλουν να πραγματοποιήσουν. Δέχτηκαν φραστική επίθεση από τον λαθροθήρα, ο οποίος αποπειράθηκε σπρώχνοντας βίαια έναν εκ των Θηροφυλάκων να πάρει πίσω το κυνηγετικό του όπλο. Ζητήθηκε η συνδρομή της Αστυνομίας και παρουσία του αστυνομικού οργάνου συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Υπεβλήθη δε η σχετική μήνυση στο Δασαρχείο Κορίνθου για παράνομη θήρα με την χρήση ηχομιμητικής συσκευής προσέλκυσης πτηνών και για αντίσταση κατά της αρχής, ενώ ταυτόχρονα κατασχέθηκαν τα παράνομα μέσα όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.

Η υπόθεση εκδικάστηκε αυθημερόν και την ίδια μέρα ασκήθηκε έφεση από τον λαθροθήρα. Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε τελικώς ποινή φυλάκισης τεσσάρων (4) μηνών με τριετή αναστολή, πρόστιμο 150 ευρώ, καθώς κι επικύρωση της κατάσχεσης.

 Team Arnaoutopoulou

0
0
0
s2sdefault

 Επικοινωνία
ΈΔΡΑ: Πάτρα Δ. Γούναρη 9-11  Τ.Κ.:26221  Τ.Θ.: 3009 Τήλ: 2610-361671 / 72 FAX: 2610-346614 Email: info@gkop.gr

© 2016 Gkop. All Rights Reserved. Designed By Aktis.gr

Search