Παράνομη θήρα αγριόχοιρου στο δήμο Καλαβρύτων (19-07-2017)

Την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017 ο Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Θεοδωρακόπουλος Χρήστος με περιοχή ευθύνης αυτήν του Κυνηγετικού Συλλόγου Κλειτορίας, περιπολούσε εντός του υπηρεσιακού του οχήματος μαζί με τον Αντιπρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαβρύτων κ. Μυλωνά Χρήστο και τον Γενικό Γραμματέα κ. Δαφαλιά Ιωάννη στην περιοχή μεταξύ Λαγοβουνίου και Κραστικών. Στην συγκεκριμένη περιοχή ακούγονταν συχνά πυροβολισμοί κατά τη διάρκεια της νύχτας κατά το τελευταίο διάστημα οπότε οι περιπολίες είχαν ενταθεί, χωρίς όμως να έχει σταθεί δυνατός ο εντοπισμός των δραστών έως τότε.

Στις 22:45 περίπου ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί σε κοντινή απόσταση από τους περιπολούντες και συγκεκριμένα στην περιοχή Κακολάγκαδο Κραστικών. Αφού χωρίστηκαν οι περιπολούντες για τον καλύτερο έλεγχο της περιοχής εντόπισαν δύο οχήματα: ένα σταθμευμένο ΙΧ όχημα κόκκινου χρώματος κι ένα αγροτικό όχημα ασημί χρώματος που κινείτο φέροντας δύο προβολείς πάνω του. Από τον Αντιπρόεδρο του Κ. Σ. Καλαβρύτων εντοπίστηκε ένα άτομο πεζό (άνδρας) που κρυβόταν, κρατώντας όπλο πάνω του και το οποίο απομακρυνόμενο από αυτόν έκανε σήμα με το φακό του προς τον οδηγό του αγροτικού για να τον παραλάβει.

Ενώ το αγροτικό όχημα κατευθυνόταν προς τον πεζό και πριν να τον παραλάβει, ο Θηροφύλακας έκανε σήμα στον οδηγό του, γνωστοποιώντας του την ιδιότητά του και αφού το όχημα ακινητοποιήθηκε το ήλεγξε όπως προβλέπεται από το νόμο. Στο όχημα επέβαιναν δύο άνδρες (οδηγός και συνοδηγός), ενώ δεν υπήρχε κάτι παράνομο εντός του, οπότε ο Θηροφύλακας τους επέτρεψε να φύγουν.

Στη συνέχεια, κι ενώ το τρίτο άτομο (ο πεζός) παρέμενε κρυμμένο, ο Θηροφύλακας έψαξε σε κοντινή απόσταση την περιοχή κι εντόπισε ένα νεκρό άτομο αγριόχοιρου, παράνομα θηρευμένο πριν από λίγη ώρα, όπως φαινόταν κι από το φρέσκο αίμα πάνω του, καθώς κι έναν κενό κάλυκα δεκάβολου φυσιγγίου διαμετρήματος cal.12 που είχε χρησιμοποιηθεί για τη θήρα του αγριόχοιρου πλησίον του.

Μετά από ώρα παρακολούθησης της περιοχής εντοπίστηκε όχημα να παραλαμβάνει πεζό με κατεύθυνση προς Κραστικούς, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκε το αγροτικό που ο Θηροφύλακας είχε ελέγξει προηγουμένως να αποβιβάζει τον πεζό που είχε εντοπίσει κι αναγνωρίσει πρωτύτερα ο Αντιπρόεδρος του Κ. Σ. Καλαβρύτων, ντυμένο με ρούχα παραλλαγής, δίπλα στο σταθμευμένο κόκκινο ΙΧ όχημα.

Ο αναγνωρισθείς επιβιβάστηκε εντός του οχήματος, το οποίο του ανήκει και απομακρύνθηκε.

Ο παράνομα θηρευμένος αγριόχοιρος παραδόθηκε στο Δασαρχείο Καλαβρύτων από τον Θηροφύλακα και τον Αντιπρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαβρύτων κ. Μυλωνά Χρήστο και τον Γενικό Γραμματέα κ. Δαφαλιά Ιωάννη, όπου κι έγινε ο πλειστηριασμός του όπως ο νόμος ορίζει.

Κατατέθηκε μήνυση εναντίον των τριών ατόμων για παράνομη θήρα εκτός κυνηγετικής περιόδου, παράνομη θήρα πέραν του επιτρεπόμενου ωραρίου (νύκτα) και χρήση ελκυστικών φώτων προβολέων.

 

Theodorakopoulos agrioxoiros

0
0
0
s2sdefault

 Επικοινωνία
ΈΔΡΑ: Πάτρα Δ. Γούναρη 9-11  Τ.Κ.:26221  Τ.Θ.: 3009 Τήλ: 2610-361671 / 72 FAX: 2610-346614 Email: info@gkop.gr

© 2016 Gkop. All Rights Reserved. Designed By Aktis.gr

Search