Παγίδες για αγριόχοιρο στο Νομό Κορινθίας (14-04-2017)

Οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Αρναουτόπουλος Γεώργιος, Μίκος Παναγιώτης, Νέγρης Δημήτριος και Σταμάτης Παναγιώτης με περιοχή ευθύνης τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Λουτρακίου, Νεμέας, Κιάτου και Τενέας αντίστοιχα του Νομού Κορινθίας, αξιοποιώντας σχετικές καταγγελίες εντόπισαν στην περιοχή του Δ.Δ. Χαλκείου στην θέση «Πουρνάρι», τρεις (3) παγίδες ειδικά κατασκευασμένες για την σύλληψη αγριόχοιρων. Ύστερα από πολυήμερη παρακολούθηση, την Μεγάλη Παρασκευή (14 Απριλίου 2017) εμφανίστηκε ένα αγροτικό αυτοκίνητο στην τοποθεσία. Εξερχόμενος οδηγός, κατευθύνθηκε προς τις παγίδες κουβαλώντας μαζί του μία αξίνα. Αμέσως μόλις άρχισε να ελέγχει και να επισκευάζει τις παγίδες, οι Θηροφύλακες με συντονισμένες ενέργειες προέβησαν στη σύλληψή του.

Υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του για παράνομη τοποθέτηση παγίδων, ενώ οι παγίδες κατασχέθηκαν όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία περί Θήρας.

Pagides 1

Pagides 2