Παράνομη μεταφορά όπλου & άρνηση ελέγχου στο Γεωργίτσι Λακωνίας (06-04-2017)

Την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Αγρανιώτης Αλέξιος, Μάνος Σωτήριος και Τζώρτζης Αδάμ με περιοχή ευθύνης τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Βορείων Λακεδαιμόνων, Λεωνιδίου και Μολάων αντίστοιχα, αξιοποιώντας σχετικές καταγγελίες για παράνομη θήρα το βράδυ, μετέβηκαν στην περιοχή Γεωργίτσι Λακωνίας. Περί ώρα 22:45 περίπου εντόπισαν ένα όχημα να κινείται στην περιοχή και στο σήμα που του έγινε να σταματήσει για τον προβλεπόμενο έλεγχο, ο οδηγός του οχήματος δεν σταμάτησε και συνέχισε την πορεία του προς το χωριό Γεωργίτσι.

Οι Θηροφύλακες ακολούθησαν το όχημα το οποίο στάθμευσε εντός οικίας του χωριού. Κατά την έξοδό του από το όχημα ο οδηγός κρατούσε κυνηγετικό όπλο το οποίο το μετέφερε εντός της οικίας του. Ύστερα από αρκετές εκκλήσεις ο οδηγός βγήκε από την οικία του και έφερε το όχημα στους Θηροφύλακες προκειμένου να ασκήσουν τον προβλεπόμενο έλεγχο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πινακίδες του οχήματος καθώς δεν ήταν τοποθετημένες στο αμάξωμα βρέθηκαν εντός του οχήματος, ενώ κατά την μεταφορά του προς τους Θηροφύλακες ο οδηγός πέταξε κάποιο αντικείμενο εντός του προαύλιου χώρου της οικίας του κάτι το ο οποίο ο ίδιος το αρνήθηκε.

Υπεβλήθη η σχετική μήνυση για άρνηση ελέγχου, για απείθεια καθώς επίσης για παράνομη μεταφορά όπλου όπως προβλέπεται από τις διατάξεις της κείμενης Νομοθεσίας.

omas