Πάτρα, 30-12-2014

 

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

Διανομή τροφίμων σε 150 άπορες πολύτεκνες οικογένειες της Πάτρας

από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου

 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου εν όψει της πρωτοχρονιάς διένειμε με την συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολις Πατρών σε εκατόν πενήντα (150) άπορες πολύτεκνες οικογένειες, πακέτο τροφίμων το οποίο περιλάμβανε κρέας αγριόχοιρου, λάδι, ζυμαρικά, φρούτα, κρασί κ.α. Συνολικά συγκεντρώθηκαν και μοιράστηκαν 600 κιλά κρέας αγριογούρουνου, 700 κιλά λάδι, 400 κιλά ζυμαρικά, 800 κιλά φρούτα, αλεύρια, ζάχαρες, γάλατα, κρασί και αναψυκτικά.

Η κυνηγετική οικογένεια αποδεικνύοντας έμπρακτα την κοινωνική αλληλεγγύη της προσπαθεί άλλη μια φορά μέσα σε αυτή την δύσκολη οικονομικά περίοδο για πολλούς συνανθρώπους μας που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ακόμα και για τις βασικές ανάγκες των οικογενειών τους να σταθεί δίπλα τους και να τους προσφέρει έστω και αυτή την μικρή βοήθεια που θα τους δώσει την δυνατότητα για ένα ιδιαίτερο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κος Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος, ευχαρίστησε τους κυνηγούς από όλη την Πελοπόννησο που συνέβαλαν να συγκεντρωθούν όλα τα ανωτέρω αγαθά από το υστέρημά τους, καθώς επίσης και τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες που δραστηριοποιήθηκαν σ’ αυτήν την κατεύθυνση.


dianomi 1 2014


dianomi 2 2014


dianomi 3 2014


dianomi 4 2014


dianomi 5 2014
0
0
0
s2sdefault

 

 

 

Ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου
κος Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος «βάζει το μαχαίρι στο κόκκαλο»και θέτει εαυτόν και λοιπούς φίλους προ των ευθυνών τους…!!!


ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ;;;;;


Και να που και πάλι η Ελλάδα χορεύει σε ρυθμούς ΤΑΓΚΑΝΙΚΑΣ.

Εν όψει των Προεδρικών εκλογών… Γεμίσαμε Ζουλού και Καλικαντζάρους σε ρυθμούς ΤΑΜ-ΤΑΜ, με ιαχές πολέμου και πίπες ειρήνης… Ανακατεμένα όλα μαζί, σε έναν πολιτικό Αχταρμά… για το καλό του λαού φυσικά..!!!

Σημαντικός ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων το κόμμα της ΔΗΜΑΡ… το κόμμα του 1,2%.

Τον ύπνο του ΔΙΚΑΙΟΥ το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών (ΚΕΚ), ένα κόμμα με τα ίδια ποσοστά..!!!

Άλλη μια φορά νοιώθω έντονα προβληματισμένος με σαφή απογοήτευση αλλά και ξέχειλη οργή πλέον. Το κοινωνικό πολιτικό γίγνεσθαι σε πλήρη ελεύθερη πτώση. Και το ΚΕΚ στο καβούκι του κλεισμένο κάπου εκεί στα υπόγεια του τυπογραφείου, του κατά τα άλλα φίλου Γιώργου Τσαγκανέλια. Ούτε μία ανακοίνωση, ούτε μία αντίδραση, ούτε ένα Παρόν. Λες και τα «Ποτάμια» και οι «Ελιές» έχουν μεγαλύτερη ορμή και λεβεντιά από τους χιλιάδες συνειδητοποιημένους κυνηγούς που στήριξαν το ΚΕΚ.

Στις πρόσφατες δημοσιοποιημένες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το κυνήγι και για το τι μας περιμένει δεν υπήρξε ούτε ένα «ΚΙΧ» αντίδρασης.

Το ότι επιβεβαιώθηκαν μια φορά ακόμα αυτά που επανειλημμένα έχω σχολιάσει για την οργάνωση του ΚΕΚ μόνο θλίψη μου προκαλεί.

Βλέπουμε καθημερινά να ξεπετιούνται νέα κόμματα… και αποκόμματα… Σε αυτό το φαιδρό και θλιβερό πολιτικό τοπίο ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του… Γεμίσαμε αυτόκλητους σωτήρες.!!! Κι εμείς τι κάνουμε;;; Ο δικός μας χώρος, οι κυνηγοί. Τι κάνουν; Το κόμμα που είκοσι πέντε χρόνια τώρα ζητά την ψήφο των κυνηγών. Τι κάνει;;; Που είναι;;;

Η μόνη ανακοίνωση από το ΚΕΚ τούτο το διάστημα είναι η ανακοίνωση – πρόσκληση για την εκδήλωση γενεθλίων για τα 25 χρόνια του ΚΕΚ.

Θέλω να πιστεύω και εύχομαι, το επόμενο κάλεσμα του Κόμματος Ελλήνων Κυνηγών, να μην αφορά το μνημόσυνο του κόμματος…

Κάθε 5 χρόνια θυμόμαστε ότι υπάρχει το Κόμμα των Κυνηγών. Ψάχνουμε απεγνωσμένα για υποψήφιους και ανησυχούμε περισσότερο για το αν θα πουληθούν τα 2ευρα κουπόνια για οικονομική ενίσχυση παρά για το ποσοστό μας.

Μπαίνουν υποψήφιοι φίλοι που δίνουν τον αγώνα τους από μόνοι τους χωρίς καμία οργανωτική δομή, χωρίς υποστήριξη, χωρίς οπλοστάσιο θέσεων, γνώσεων και τεκμηριωμένων απόψεων… Έτσι μοιραία αφήνουμε ανεκμετάλλευτες τις δεκάδες χιλιάδες ψήφους που ψηφίζουν το ΚΕΚ, απογοητεύοντας τους και απομακρύνοντας τους αντί να κάνουμε τα πάντα να διπλασιαστούν. Απλά γινόμαστε γραφικοί. Κάποιοι πνιγμένοι στο Ναρκισσισμό τους και κάποιοι πληγωμένοι γιατί κατάλαβαν ότι απλά χρησιμοποιήθηκαν.

Δεν είναι δυνατόν ένα τέτοιο κόμμα που εκφράζει τον κυνηγετικό κόσμο να είναι ιδιόκτητο ενός ατόμου του Προέδρου του, του Γιώργου Τσαγκανέλια, χωρίς να υπάρχει μια διευρυμένη κεντρική επιτροπή με κατανομή αρμοδιοτήτων.

Ο Γιώργος ο Τσαγκανέλιας δημιούργησε το ΚΕΚ και από βάθος ψυχής πρέπει να τον ευχαριστήσουμε γι’ αυτό… για την σπίθα που άναψε…

Όμως τόσα χρόνια μετά, παραμένει απλά μια αναξιοποίητη σπίθα ενώ θα έπρεπε να είχε γίνει φωτιά

Κάθε φορά μετά τις Ευρωεκλογές, κουρασμένος ο Γιώργος διακηρύσσει ότι θα παραχωρήσει το κόμμα σε νέο αίμα…

Φίλε Γιώργο, επιβάλλεται πλέον να ενεργήσεις έτσι… Δικαιούσαι απόλυτα τον τίτλο του επίτιμου προέδρου και να τον έχεις προσφέροντας από την εμπειρία σου στους νέους ανθρώπους…  

Εάν φίλε Γιώργο, δεν θέλεις να ενεργήσεις έτσι, εμείς δεν μπορούμε να κάτσουμε άλλο με σταυρωμένα τα χέρια… Ήρθε η ώρα να βγούμε μπροστά και ή θα πάμε μπροστά με ένα δυνατό ΚΕΚ ή με ένα νέο κόμμα που θα εκφράζει τους κυνηγούς και τους ανθρώπους της υπαίθρου…!!!!!

Οι ευθύνες όμως για την πορεία του ΚΕΚ είναι πιο συνολικές και κάποτε πρέπει τα πράγματα να ειπωθούν με το όνομά τους.

Μεγάλες είναι και οι ευθύνες της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΣΕ) που ποτέ δεν υποστήριξε ανοιχτά και επίσημα το ΚΕΚ.

Είμαι περίπου 12 χρόνια στο ΔΣ της ΚΣΕ και κάθε φορά παρά το γεγονός ότι αρκετά μέλη, ΟΧΙ ΟΛΑ, θα ήθελαν να υποστηριχθεί το ΚΕΚ βρισκόμαστε πάντα αντιμέτωποι με την προσωποπαγή θέση του προέδρου της και κάποιων μελών του ΔΣ που βλέπουν αρνητικά το ΚΕΚ και στο άκουσμά του παθαίνουν αλλεργία.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι δεν μας περισσεύει κανένας… Όλοι χρειάζονται να υπερασπιστούν το κυνήγι και τον Έλληνα κυνηγό.

Η ΚΣΕ είναι το συνδικαλιστικό όργανο των κυνηγών και πρέπει δυναμικά να διεκδικεί… προς όφελος του Κυνηγίου.!!!

Το ΚΕΚ είναι το πολιτικό κίνημα που θα μπορούσε να πιέσει πολιτικές καταστάσεις έχοντας ένα καλό ποσοστό και χρησιμοποιώντας το αναλόγως… Επίσης, προς όφελος του κυνηγίου…!!!

Δυο σχήματα που επιβάλλεται να λειτουργούν παράλληλα, να αλληλοϋποστηρίζονται και να συντείνουν στον κοινό στόχο. Αν η λογική κάποιων (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) είναι να μην χάσουν τα θεσμικά πρωτεία, είναι απαράδεκτο, μεμψίμοιρο και σαφώς ζημιογόνο για το κυνήγι. Κανείς δεν δικαιούται να λέει, το κυνήγι είμαι εγώ. Ξαναλέω ότι δεν μας περισσεύει κανείς. Το κυνήγι μας χρειάζεται όλους, προσγειωμένους, αδελφωμένους, συνεπείς, ώριμους και αγωνιστές στο μετερίζι του ο καθένας.

Στις Ευρωεκλογές του 2009 που είχα την τιμή να είμαι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΕΚ κάλεσα τον φίλο πρόεδρο της ΚΣΕ Νίκο Παπαδόδημα να πάρει την θέση μου, να ηγηθεί του ψηφοδελτίου και όλοι οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών μαζί με πολλούς άλλους υποψηφίους να δώσουμε οργανωμένη μάχη και να κερδίσουμε ένα τέτοιο ποσοστό που και Ευρωβουλευτές θα είχαμε, και με δυνατό ποσοστό να είμαστε υπολογίσιμοι από τα άλλα κόμματα εξουσίας. Να ξέρουν ότι 200.000 κυνηγοί με τις οικογένειές τους είναι πολύ μεγάλο κομμάτι του εκλογικού σώματος και «δαγκώνει»..!!!

Μάταια όμως… Και αν ο Πρόεδρος της ΚΣΕ δεν θα έπρεπε ή δεν επιθυμούσε να εκτεθεί πολιτικά, θα μπορούσε τουλάχιστον η ΚΣΕ να στηρίξει την όλη προσπάθεια, δίνοντας τις σχετικές κατευθύνσεις….

Το να συνεδριάζουμε επειγόντως μετά τις επικίνδυνες εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το κυνήγι, δείχνει πανικό αλλά και έλλειψη πολιτικού υποβάθρου ικανού να προσεγγίσει το κόμμα της αντιπολίτευσης και να του δώσει να καταλάβει ποιοι είμαστε, τι εκπροσωπούμε, πόσο ανησυχούμε για την ισορροπημένη διαχείριση του περιβάλλοντος, τι κάνουμε γι’ αυτό και πόσα ξοδεύουμε από την τσέπη μας… Να του δώσουμε να καταλάβει ότι πρέπει να μας σέβεται…!!! Μετά την Γ.Σ.Ε.Ε. είμαστε ο πολυπληθέστερος συνδικαλιστικός φορέας και αυτή την δυναμική μας πρέπει να την αξιοποιήσουμε ποικιλότροπα…

Άλλωστε ποιος μπορεί να αποκλείσει ότι οι ισοπεδωτικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το κυνήγι δεν ήταν αντάλλαγμα της προσχώρησης των Οικολόγων και του εκλογικού ποσοστού τους σε αυτό…

Ξέρω ότι με τα όσα εν τάχει γράφω νιώθοντας τόσο πιεσμένος να τα πω όσο ποτέ, μπορεί να στεναχωρώ κάποιους φίλους… Και το εννοώ φίλους. Όμως υπάρχει κάποιος που να μπορεί να υποστηρίξει ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι;;;

Ας αναταράξουμε λοιπόν τα λιμνάζοντα νερά και ας οριοθετήσουμε όλοι μαζί τις νέες βάσεις δεδομένων χωρίς αποκλεισμούς και νεωτερισμούς, χωρίς κραυγές και χίμαιρες. Ξεκάθαρα και λεβέντικα να σταθούμε σαν μία γροθιά ενωμένοι και δυνατοί απέναντι σε όσους μας αντιπαλεύουν και απειλούν το κυνήγι μας.

Το χρωστάμε στους χιλιάδες κυνηγούς που εκπροσωπούμε, το χρωστάμε στη μάνα Ελληνική Φύση, στις νέες γενιές κυνηγών που έρχονται, αλλά και στους ίδιους τους εαυτούς μας. Ποτέ δεν είναι αργά.

 

                                                             Ο Πρόεδρος

                                           της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου

 

 

                                                           Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος

 

0
0
0
s2sdefault

 

Πάτρα, 19-12-2014

 

Βελτίωση Βιοτόπων του Λαγού και της Πέρδικας

 

 

Έβδομη συνεχόμενη χρονιά η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, μέσα από το πρόγραμμα που εκπονεί της βελτίωσης των βιοτόπων του λαγού και της πέρδικας, διένειμε και φέτος χιλιάδες σακουλάκια σπόρων σε κυνηγούς με την συνδρομή των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων της. Το μέτρο αυτό έχει τύχει ιδιαίτερης αποδοχής από τους κυνηγούς της Πελοποννήσου οι οποίοι έχουν ενστερνιστεί την προσπάθεια αυτή και όλο και περισσότεροι ζητάνε να προμηθευτούν τα σακουλάκια με τους σπόρους, έχοντας αντιληφθεί τα θετικά αποτελέσματα της προσφοράς τους στο θήραμα.

Είναι γεγονός ότι οι εκτεταμένες σπορές στρεμμάτων μπορεί κάποιες φορές να φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα, ενώ η σπορά μικρών κομματιών εδώ και εκεί αποδεδειγμένα λειτουργούν προς όφελος του θηράματος όπως αναφέρουν και οι ίδιοι οι κυνηγοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Το κάθε σακουλάκι περιέχει ποικιλία σπόρων κατάλληλων για τις διατροφικές ανάγκες των δύο θηραματικών ειδών, ενώ συνοδεύεται από έγγραφες συμβουλές που καθοδηγούν τον κυνηγό έτσι ώστε όταν θα πάει για κυνήγι να γνωρίζει το πώς θα κάνει την σπορά τους με απλούστατο τρόπο. Το μόνο που απομένει στους κυνηγούς είναι να τα σπείρουν στις περιοχές που κυνηγούν, με στόχο την ενίσχυση των ενδιαιτημάτων του λαγού και της πέρδικας.sakoulaki 2

 

0
0
0
s2sdefault

 

 

Πάτρα, 30-09-2014

 

Και άλλες θηλιές στην «φάκα» της Θηροφυλακής της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου

 

 Ακόμα μία περίπτωση με θηλιές για την σύλληψη αγριόχοιρου εντοπίστηκε από τους Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου και συγκεκριμένα από τους Θηροφύλακες Θεοδωρακόπουλο Χρήστο, Καρπούζο Ιωάννη και Κοντογεώργη Σωτήριο.

Το συμβάν έλαβε χώρα στην περιοχή του Δ.Δ. Στενό Παγκρατίου Κλειτορίας Νομού Αχαΐας, όπου οι Θηροφύλακες έπειτα από καταγγελίες εντόπισαν στην θέση Βρωμόβρυση δεκατέσσερις (14) αυτοσχέδιες θηλιές στις οποίες βρέθηκε πιασμένη από τον λαιμό μια κατσίκα. Ύστερα από πολύωρη παραμονή στον χώρο των Θηροφυλάκων εμφανίστηκε ο λαθροθήρας φέροντας μαζί του και το όπλο του. Ο λαθροθήρας άφησε στην άκρη το όπλο του και με γρήγορες κινήσεις φοβούμενος προφανώς και γνωρίζοντας την παράνομη πράξη του απελευθέρωσε την κατσίκα η οποία δυστυχώς ήταν ψόφια πετώντας την στο παρακείμενο ρέμα.

Οι Θηροφύλακες έσπευσαν άμεσα και συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον λαθροθήρα, κατάσχεσαν όλα τα παράνομα μέσα και προχώρησαν στις προβλεπόμενες ενέργειες ασκώντας μήνυση εναντίον του δράστη.

 

 


Για την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου

 Το Γραφείο Τύπου

 


kleitoria-thilies 1

Οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου με τα κατασχεμένα μέσα από αριστερά Κοντογεώργης Σωτήριος, Καρπούζος Ιωάννης και Θεοδωρακόπουλος Χρήστος.


kleitoria-thilies 2


kleitoria-thilies 3

Οι θηλιές που εντοπίστηκαν από τους Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου και το άτυχο θύμα της αποτρόπαιης πράξης του λαθροθήρα.

0
0
0
s2sdefault

 

Πάτρα, 26-09-2014

 

Σωστός κυνηγός είναι ο ενημερωμένος κυνηγός…!!!

 

 

 

Έχουμε επισημάνει κατά καιρούς ότι σωστός κυνηγός είναι ο ενημερωμένος κυνηγός. Οι δράσεις των κυνηγετικών οργανώσεων είναι πάρα πολλές, πολυποίκιλες και σε όλα τα επίπεδα, διασφαλίζοντας την προστασία και την ανάπτυξη των βιοτόπων του θηράματος, την αειφορική διαχείριση του και εν γένει την ορθολογική διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος και οφείλει ο κυνηγός να τις γνωρίζει.

Είναι σημαντικό να γίνει βίωμα όλων των κυνηγών και ιδιαίτερα των νέων κυνηγών ότι το κυνήγι είναι μία ιπποτική δραστηριότητα και απαιτείται σεβασμός στους γραφτούς και άγραφους νόμους, στο περιβάλλον, στο ίδιο το θήραμα, στον κάθε συνάδελφο κυνηγό, στον οποιοδήποτε παράλληλα με εμάς δραστηριοποιείται στην ύπαιθρο και βεβαίως στον εαυτό μας.

Μέσα από την γνώση πρέπει ο κάθε κυνηγός να νοιώθει υπερήφανος για την ιδιότητά του και έτοιμος να αποστομώσει τον κάθε κακοπροαίρετο κριτή, αντικυνηγό ή ψευτοοικολόγο.

Συνεπώς, η παιδεία και η γνώση είναι πολύ σημαντικό κομμάτι άμεσης προτεραιότητας, γι’ αυτό και η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου σαν πρώτο βήμα δημιούργησε ένα DVD το οποίο διατίθεται από τους Κυνηγετικούς Συλλόγους δωρεάν σε όλους τους κυνηγούς κατά την έκδοση των αδειών τους το οποίο περιέχει πολύ σημαντικά θέματα που θα πρέπει να γνωρίζει ο κάθε κυνηγός.

Το βιντεοσκοπημένο δισκάκι (DVD), μίας ώρας περίπου, περιέχει σχεδόν τα πάντα όσον αφορά το έργο και τις δράσεις της Ομοσπονδίας και των Κυνηγετικών Συλλόγων της Πελοποννήσου, τις δράσεις των κυνηγετικών οργανώσεων γενικότερα αλλά και πολύ σημαντικά στοιχεία για την ασφάλεια των κυνηγών κατά την άσκηση της κυνηγετικής μας δραστηριότητας. Όσοι δεν το έχετε προμηθευτεί κατά την έκδοση της άδειας θήρας σας, μπορείτε να το ζητήσετε από τον Κυνηγετικό σας Σύλλογο.


dvd 1

 


dvd 2


dvd 3

0
0
0
s2sdefault

 

Πάτρα, 09-09-2014


Θηλιές και Παγίδες στην «φάκα» της Θηροφυλακής

 

Δύο περιπτώσεις στην Αρκαδία τοποθέτησης κατασκευών σύλληψης αγριόχοιρων εντοπίστηκαν εκτός της κυνηγετικής περιόδου και κατασχέθηκαν από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Πελοποννήσου. Αξίζει να σημειωθεί ότι και στις δύο περιπτώσεις αξιοποιήθηκαν οι σχετικές καταγγελίες οι οποίες προσέφεραν σημαντική βοήθεια στο έργο της Θηροφυλακής.

Στην πρώτη περίπτωση οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Καγιούλης Δημήτριος και Φούτρης Νικόλαος, αφού εντόπισαν τις θηλιές τοποθετημένες για την σύλληψη αγριόχοιρου σε περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης, διενήργησαν ολοήμερη παρακολούθηση και κατάφεραν να συλλάβουν τον λαθροθήρα τον οποίο και οδήγησαν στο Δασαρχείο Τρίπολης για τις περαιτέρω ενέργειες.thilies 1

 

 

Στην δεύτερη περίπτωση οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Ηλιόπουλος Γεώργιος, Καγιούλης Δημήτριος, Καρπούζος Ιωάννης και Μαλαπάνης Δημήτριος, αξιοποιώντας την σχετική καταγγελία εντόπισαν σε περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης την αυτοσχέδια παγίδα για την σύλληψη αγριόχοιρων. Μετά από παρακολούθηση τεσσάρων ημερών δυστυχώς δεν εμφανίστηκε κανείς στην περιοχή και η παγίδα κατασχέθηκε.


pagida 1


  Είναι γεγονός ότι το έργο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, η οποία είναι παρούσα παντού περιφρουρώντας και προστατεύοντας το θήραμα, είναι αναγνωρισμένο, φημισμένο, έμπιστο και παραγωγικό, καθώς με αίσθημα καθήκοντος οι Θηροφύλακες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την πρόληψη και την πάταξη της παρανομίας εις βάρος του περιβάλλοντος. Ως εκ τούτου, τόσο η κυνηγετική οικογένεια όσο και οι απλοί πολίτες, αλλά και οι αρμόδιες υπηρεσίες, δασαρχείο, αστυνομία, πυροσβεστική, ζητάνε την συνδρομή της, έχοντας καλύψει ουσιαστικά η Θηροφυλακή των κυνηγετικών οργανώσεων το κενό της πολιτείας στην προστασία του περιβάλλοντος.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η συνδρομή της Θηροφυλακής στο δύσκολο έργο της με την παροχή πληροφοριών δεν συνιστά ρουφιανιά αλλά υποχρέωσή μας, γιατί η ανοχή μας σε τέτοιες παράνομες ενέργειες συνιστά συνενοχή και αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε στον εαυτό μας.

 

Για την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου

 Το Γραφείο Τύπου

 

0
0
0
s2sdefault

Πάτρα,   11-07-2014

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

 

Σε συνέχεια της από 9 Ιουλίου 2014 ανακοίνωσής μας με την οποία ενημερώνουμε ότι η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου θα ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα εναντίον του δημοσιογράφου Μπάμπη Παπαδημητρίου και ζητούμε την συστράτευση όλων των κυνηγετικών οργανώσεων, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου και την Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας για την άμεση ανταπόκριση τους οι οποίες συντάσσονται στην από κοινού άσκηση της σχετικής μηνύσεως.

Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος με ανακοίνωσή της επίσης προσφεύγει στην δικαιοσύνη κατά του δημοσιογράφου Παπαδημητρίου για συκοφαντική δυσφήμιση και προσβολή της τιμής και της υπόληψης των Ελλήνων κυνηγών.

Είναι δεδομένο ότι οι κυνηγετικές οργανώσεις οι οποίες έχουν ταχθεί στην υπεράσπιση των κυνηγετικών συμφερόντων και την προάσπιση του Ελληνικού ελεύθερου παραδοσιακού κυνηγίου που είναι διεθνώς αποδεκτή και συμβατή δραστηριότητα με το φυσικό περιβάλλον δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να σπιλώσουν και να υπονομεύσουν τους αγώνες μας και την υπόστασή μας.

Με δεδομένη λοιπόν την προσφυγή του τριτοβάθμιου οργάνου των κυνηγετικών οργανώσεων (Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος) είναι αυτονόητο ότι θα τεθούμε υπό την ομπρέλα της στην κοινή και ομαδοποιημένη αυτή επιδίωξή μας για την καταδίκη του συκοφάντη. Ανεξάρτητα δε αυτού, ατομικά και με την ιδιότητα μου ως κυνηγός υποβάλλω και προσωπική μήνυση εναντίον του συκοφάντη δημοσιογράφου.

 

Ο Πρόεδρος

της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου

 

 

Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος

 

0
0
0
s2sdefault

Πάτρα, 09-07-2014

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Με αφορμή την απαράδεκτη αναφορά στους κυνηγούς του δημοσιογράφου Μπάμπη Παπαδημητρίου, την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014, στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, κατά την οποία χαρακτήρισε του Έλληνες κυνηγούς ως «κατά συρροή δολοφόνους», η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου προτίθεται να ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα τόσο κατά του τηλεοπτικού σταθμού όσο και κατά του συγκεκριμένου δημοσιογράφου τόσο για συκοφαντική δυσφήμιση αλλά και ότι άλλο προβλέπει ο Νόμος για την προσβολή των 200.000 κυνηγών και των οικογενειών τους που ασκούν την νόμιμη δραστηριότητα της θήρας.

Η ανάγκη περιορισμού των δακτυλοδεικτούμενων κυνηγών που επικαλείται ο δημοσιογράφος Μπάμπη Παπαδημητρίου και ο χαρακτηρισμός της δραστηριότητας του κυνηγίου ως «μακάβριο παιχνίδι», αποτελούν βαρύτατες ύβρεις και συκοφαντία προς όλους εμάς που ασκούμε νόμιμα την θήρα και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε τέτοιου είδους επιδιωκόμενη και στοχευμένη άγνοια να σπιλώνει την τιμή και την υπόληψή μας.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου έχει ήδη απευθυνθεί εγγράφως αφενός στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.) για την αποκατάσταση της αλήθειας ενώπιον του εν λόγω δημοσιογράφου και αφετέρου στην Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.) και στον αρμόδιο Εισαγγελέα Υπηρεσίας για την επιβολή κυρώσεων εναντίον του.

Επιπλέον, καλούμε όλες τις Κυνηγετικές Οργανώσεις όλων των βαθμίδων όπως από κοινού κινηθούμε δικαστικά, δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στην αντίδρασή μας, μηνύοντας συνολικά τον Μπάμπη Παπαδημητρίου, στέκοντας ενάντια σε τέτοιους ανεκδιήγητους χαρακτηρισμούς και πρόσωπα, ζητώντας την άμεση αποκατάσταση της βλάβης που υπεστήκαμε και την παραδειγματική τιμωρία του υβρεολόγου δημοσιογράφου και των συνεργών του.Ο Πρόεδρος

της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου

 

 

Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος

 

0
0
0
s2sdefault

Πάτρα, 10-06-2014

 Σύλληψη λαθροθήρα στη Λυκοσούρα Μεγαλόπολης

 

Την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014 οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Ηλιόπουλος Γεώργιος, Καγιούλης Δημήτριος και Χριστόπουλος Χαράλαμπος έπειτα από συντονισμένες ενέργειες συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω λαθροθήρα την στιγμή που επισκεύαζε τις ήδη απενεργοποιημένες θηλιές που είχε στήσει για να παγιδεύσει αγριόχοιρους.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή Λυκοσούρα Μεγαλόπολης και ο εν λόγω λαθροθήρας μεταφέρθηκε στο Δασονομείο Μεγαλόπολης όπου του ασκήθηκε δίωξη σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία περί θήρας. Είναι προφανές ότι τέτοιοι ανεκδιήγητοι άνθρωποι δεν αποτελούν μέρος της κυνηγετικής οικογένειας και εκμεταλλεύονται την νεκρή κυνηγετική περίοδο και την απουσία των νόμιμων κυνηγών για να εισβάλλουν στο φυσικό περιβάλλον.

Ωστόσο, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή είναι παρούσα, περιφρουρεί και προστατεύει ουσιαστικά το θήραμα, οδηγώντας στην δικαιοσύνη όσους ληστεύουν τον καρπό της φύσης.

 hliopoulos 1

hliopoulos 2

hliopoulos 3

 

  

 

Για την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου

 Το Γραφείο Τύπου

 

0
0
0
s2sdefault

Πάτρα, 23 - 05 - 2014

 

Το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών ούτε πωλείται ούτε αγοράζεται…!!!

 

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου έχει δεχτεί πλήθος αναφορών τις τελευταίες ημέρες τόσο από απλούς κυνηγούς όσο και από τους Κυνηγετικούς της Συλλόγους, ότι έλαβαν εκλογικό υλικό που ενώ αποστολέας φαίνεται το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών, το υλικό αυτό περιέχει αφίσες και ψηφοδέλτια σταυρωμένα από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του Κ.Ε.Κ. κο Δημήτρη Παντελάκη. Η απορία όλων ήταν αν ο πρόεδρος του κόμματος κος Γιώργος Τσαγκανέλιας αντικαταστάθηκε. Και βέβαια ο Γιώργος Τσαγκανέλιας συνεχίζει να είναι πρόεδρος του Κ.Ε.Κ., είναι όμως αδιανόητο το ότι δόθηκε το δικαίωμα στον υποψήφιο κο Παντελάκη να ιδιοποιηθεί τίτλους του ΚΕΚ μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης (facebook) και μάλιστα εις βάρος των υπολοίπων συνυποψήφιων του. Εγώ ο ίδιος ζήτησα από την σελίδα του κόμματος στο facebook μέσω συνεργάτη μου να προμηθευτώ ψηφοδέλτια του ΚΕΚ τα οποία εστάλησαν, αλλά ήταν όλα προσημειωμένα στο όνομα του υποψηφίου Παντελάκη Δημήτρη (και αυτό αποδεικνύεται). Όπως και να’ χει όμως εγώ το θεώρησα μεγάλη προσβολή να υποδεικνύεται σε μένα που όλοι ξέρουν το ρόλο μου στα κυνηγετικά δρώμενα ποιος θα είναι αυτός που θα επιλέξω να ψηφίσω....!!!

Το Κόμμα Ελλήνων κυνηγών δημιουργήθηκε για να αγκαλιάσει όλες τις αγωνίες των ανθρώπων της υπαίθρου και τις ανησυχίες τους, καθώς επίσης για την προάσπιση του ελεύθερου παραδοσιακού κυνηγίου στην Ελλάδα. Είναι σαφές ότι οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν γνώση του τι συμβαίνει στον κυνηγετικό χώρο, ποια είναι τα θέματα και τα προβλήματα που απασχολούν το κυνήγι τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Δεν νοείται ο οποιοσδήποτε να χρησιμοποιεί το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών ως σκαλοπάτι για την προσωπική του ανάδειξη, επειδή έχει να διαθέσει χρήματα, εις βάρος των συνυποψήφιών του που δεν έχουν αυτή την δυνατότητα, καπηλεύοντας μάλιστα έναν αγώνα πολλών χρόνων, από ανθρώπους που έχουν πασχίσει και έχουν μία ιστορία προσφοράς στα κυνηγετικά δρώμενα.

Είναι σαφές ότι το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών το οποίο χαρακτηρίζεται από περίσσιο ήθος και αξιοπρέπεια, με ιστορική πορεία και είναι πλήρως καταξιωμένο και αναγνωρισμένο για την υπερπροσπάθειά του από όλο τον κυνηγετικό κόσμο τόσο στην χώρα μας όσο και στην Ευρώπη δεν δύναται να σπιλωθεί από τέτοιες συμπεριφορές.

Οφείλουμε όμως να τονίσουμε ότι τέτοιες συμπεριφορές το μόνο που καταφέρνουν είναι να πληγώσουν τον αγνό Έλληνα κυνηγό.!!!

Τέτοιες συμπεριφορές τραυματίζουν την σεμνότητα του Κόμματος Ελλήνων Κυνηγών.!!!

Τέτοιες αλαζονικές συμπεριφορές ισοπεδώνουν την ευγενή άμιλλα και την ισονομία μεταξύ των υποψηφίων του Κ.Ε.Κ. που είναι όλοι αξιόλογοι και αξιοπρεπείς.

Και σε αυτόν τον χώρο μόνο λεβεντιά και αδελφοσύνη μπορεί να υπάρχει και όχι πισώπλατες μαχαιριές και χτυπήματα κάτω από την μέση….

Με τα λεφτά του «……..» και την κυρά του λέει ο λαός… αλλά μέχρι εκεί…!!!! Είναι ανήθικο να επιδιώκει κανείς με τα λεφτά του να ισοπεδώνει συναγωνιστές και συνυποψήφιους, όταν μάλιστα έχει έρθει από το «βαθύ πουθενά» και έχει μεσάνυχτα για τα κυνηγετικά προβλήματα.!!!

Η μεγάλη διαφοροποίησή μου είναι ότι όλοι θα πρέπει να διαθέσουμε τους εαυτούς μας για την ανάδειξη του Κ.Ε.Κ. και όχι να χρησιμοποιούμε το Κ.Ε.Κ. και τον αγώνα όσων το υποστηρίζουν για την ανάδειξη του δικού μας εαυτού...!!!

Τέτοιες συμπεριφορές είναι ανάρμοστες και πλήρως καταδικαστέες από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου.

Εύχομαι το Κ.Ε.Κ. να πάει καλά και σαφέστατα θα επανέλθω ανεξαρτήτως του αποτελέσματος γιατί το Κ.Ε.Κ. ούτε πωλείται… ούτε αγοράζεται…

 

 

 

Ο Πρόεδρος

της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου

 

 

Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος

 

0
0
0
s2sdefault

Σελίδα 1 από 2

 Επικοινωνία
ΈΔΡΑ: Πάτρα Δ. Γούναρη 9-11  Τ.Κ.:26221  Τ.Θ.: 3009 Τήλ: 2610-361671 / 72 FAX: 2610-346614 Email: info@gkop.gr

© 2016 Gkop. All Rights Reserved. Designed By Aktis.gr

Search