Πάτρα 22-12-2010


Βελτίωση Βιοτόπων του Λαγού και της Πέρδικας


Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου διένειμε και φέτος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά πάνω από 20.000 σακουλάκια σπόρων σε κυνηγούς με την συνδρομή των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων της μέσα από το πρόγραμμα που εκπονεί της βελτίωσης των βιοτόπων του λαγού και της πέρδικας.

Το κάθε σακουλάκι περιέχει ποικιλία σπόρων κατάλληλων για τις διατροφικές ανάγκες των δύο ενδημικών ειδών, ενώ συνοδεύεται από έγγραφες συμβουλές που καθοδηγούν τον κυνηγό έτσι ώστε όταν θα πάει για κυνήγι να γνωρίζει το πώς θα κάνει την σπορά τους με απλούστατο τρόπο. Το μόνο που απομένει στους κυνηγούς είναι να τα σπείρουν στις περιοχές που κυνηγούν, με στόχο την ενίσχυση των ενδιαιτημάτων του λαγού και της πέρδικας.

Είναι σημαντικό ότι οι κυνηγοί της Πελοποννήσου έχουν ενστερνιστεί την προσπάθεια αυτή και όλο και περισσότεροι ζητάνε να προμηθευτούν τα σακουλάκια με τους σπόρους, έχοντας αντιληφθεί τα θετικά αποτελέσματα της προσφοράς τους στο θήραμα. Εξάλλου, «γεύονται» από πρώτο χέρι τους καρπούς των κόπων τους και η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου λαμβάνει αρκετά θετικά μηνύματα από την φετινή θηραματική κάρπωση καθώς επίσης και αιτήματα για να συνεχίσει να εφοδιάζει τους κυνηγούς με τα σακουλάκια των σπόρων. Είναι γεγονός ότι οι εκτεταμένες σπορές στρεμμάτων μπορεί κάποιες φορές να φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα, ενώ η σπορά μικρών κομματιών εδώ και εκεί αποδεδειγμένα λειτουργούν προς όφελος του θηράματος.

Ευελπιστούμε δε ότι σταδιακά θα συμμετέχουν όλο και περισσότεροι κυνηγοί σε αυτή την προσπάθεια αφού συνιστά όλο και μεγαλύτερες «απολαβές» για τους ίδιους αλλά και για όλα τα είδη της άγριας πανίδας.

 

0
0
0
s2sdefault

Πάτρα 20 - 12 - 2010


Στα θρανία οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της


Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου


Στα θρανία κάθισαν για άλλη μια φορά οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες αλλά και οι Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων της δύναμης της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου για να παρακολουθήσουν το διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργάνωσε η Ομοσπονδία στην Πάτρα στο ξενοδοχείο «Αστήρ» την 16η και την 17η Δεκεμβρίου 2010.

Ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κος Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος κήρυξε την έναρξη των εργασιών του σεμιναρίου κάνοντας μια ανασκόπηση της μέχρι σήμερα λειτουργίας της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, των δράσεων και της τεράστιας προσφοράς της στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Επίσης, τόνισε την ανάγκη για εντατικοποίηση των ελέγχων και γενικότερα την καλύτερη οργάνωση της δράσης του σώματος ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην από κοινού περιπολία των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων στις νυχτερινές βάρδιες. Είναι σαφές ότι το έργο τους και δύσκολο είναι και επικίνδυνο και ως εκ τούτου θα πρέπει αφενός να τους παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια και αφετέρου να έχουν την υποστήριξη όλων μας.

Ο Διευθυντής Δασών του Νομού Αχαΐας κος Μπακουλόπουλος καθώς και η κα Κολλύρου Δασολόγος της Δ/νσης Δασών του Νομού Αχαΐας εξείραν την αποτελεσματικότητα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και το πλούσιο έργο που έχει συνεισφέρει στην προστασία του περιβάλλοντος συνεπικουρώντας την πολιτεία καθώς επίσης αναφέρθηκαν στην άριστη και επιβεβλημένη συνεργασία με την δασική υπηρεσία.

Ο κος Κοντής Αστυνομικός Υποδιευθυντής και ο κος Θεοδωρακόπουλος Δικηγόρος αποσαφήνισαν ζητήματα που υπάρχουν κατά την άσκηση των ανακριτικών καθηκόντων των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων, παρουσίασαν θέματα επικουρικά για τον ρόλο και την εργασία τους και μέσα από δημιουργικό διάλογο συνέβαλλαν στην προσέγγιση και την επίλυση των προβληματισμών τους και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν στην πράξη.

Ο κος Αμπατζίδης Ιατρός Χειρουργός του ΕΚΑΒ εκπαίδευσε τους Θηροφύλακες στις πρώτες βοήθειες για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών στην πράξη, ενώ ο κος Μήλας από την Λέσχη 4x4 Εκάλης εισηγήθηκε τρόπους ασφαλούς οδήγησης εκτός δρόμου και τεχνασμάτων σε δύσκολες καταστάσεις. Επίσης, ο κος Γλετζάκος, δάσκαλος πολεμικών τεχνών, δίδαξε στους Θηροφύλακες τεχνικές άοπλη αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας έναντι οπλισμένου.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου ευχαριστεί τους κ.κ. εισηγητές για την πληρέστατη τοποθέτησή τους στην ενημέρωση και κατάρτιση των Θηροφυλάκων, για την αρτιότερη και πιο ολοκληρωμένη γνώση τους για τα ζητήματα που αφορούν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα.

 

Για την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου

Το Γραφείο Τύπου

Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες κατά την έναρξη των εργασιών του διήμερου εκπαιδευτικού σεμιναρίου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου.

Από αριστερά ο Δικηγόρος κος Θεοδωρακόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας κος Πλούμπης Ανδρέας και ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κος Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος καθώς και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής κος Κοντής αναλύοντας τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις και τον ρόλο των ειδικών ανακριτικών υπαλλήλων όπως είναι οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες.

Ο εκπαιδευτής του ΕΚΑΒ Χειρουργός Δρ. Αμπατζίδης εκπαιδεύοντας τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες στην παροχή πρώτων βοηθειών.

Ο δάσκαλος πολεμικών τεχνών κος Γλετζάκος δείχνοντας τεχνικές αφοπλισμού στους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες.

0
0
0
s2sdefault

Πάτρα 12 - 11 - 2010

 

Συγχαρητήρια επιστολή Προέδρου


Αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ όλους τους φίλους και συνεργάτες μου μέλη των Δ.Σ. των Κυνηγετικών Οργανώσεων της Ομοσπονδίας Πελοποννήσου (συνδικαλιστές του κυνηγετικού χώρου) που έδωσαν την μάχη τους και κέρδισαν επάξια την εκλογή τους στις πρόσφατες εκλογές για Περιφέρειες και Δήμους:

1) Ρουμελιώτης Γεώργιος - Περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Γ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου.

2) Γαρουφαλλής Νίκος - Περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου.

3) Χριστοφόρου Ευάγγελος - Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Ήλιδος, πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Γ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου.

4) Γεωργακόπουλος Βασίλης - Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Μεγαλόπολης και πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Μεγαλόπολης.

5) Καρβέλης Γεώργιος - Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Καλαμάτας και πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας.

6) Γκαύρος Δημήτριος - Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Άστρους.

7) Θυμής Μιχάλης - Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Λουτρακίου και πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Λουτρακίου.

8) Κολοτούρος Λάμπρος - Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Ευρωστίνης και πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου.

9) Βασιλόπουλος Πάνος - Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Κρεστένων- Ανδρίτσαινας και πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κρεστένων.

10) Δήμας Βασίλης - Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Ναυπλίου και πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ναυπλίου.

11) Μάνος Ηλίας - Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας και μέλος του Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Λεωνιδίου.

12) Γκρίτζαλης Αντώνης - Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Ζαχάρως και μέλος του Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Ζαχάρως.

Καθώς επίσης και τον φίλο πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγρινίου Γεώργιο Παππά για την εκλογή του ως Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά και όλους πανελλαδικά φίλους κυνηγούς υποψηφίους για αξιώματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κυνηγούς που εξελέγησαν σε ανάλογες θέσεις.

Νοιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση δε που μέσα από αυτή τη διαδικασία φάνηκε ότι οι κυνηγοί άρχισαν να καταλαβαίνουν τι πρέπει να κάνουν και να ξυπνούν. Και πάλι συγχαρητήρια από καρδιάς σε όλους και καλή δύναμη στο έργο τους.

 

- Ο Πρόεδρος -

της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου

Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος

0
0
0
s2sdefault

Πάτρα 15 - 10 - 2010


Η Πέρδικα κυνηγιέται κανονικά στην Ηλεία


Άρση της απαγόρευσης της θήρας της πέρδικας στον Νομό Ηλείας, επιτεύχθηκε ύστερα από τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου. Οι σχετικές απαγορευτικές διατάξεις θήρας του Δασαρχείου Ολυμπίας και του Δασαρχείου Πύργου, αξίζει να σημειωθεί ότι αναιρέθηκαν αφού αφενός επισημάνθηκαν ως παράτυπες μη εφαρμόζοντας τις σχετικές εγκυκλίους του αρμόδιου Υπουργείου και αφετέρου ως άκαιρες αφού δεν είναι δυνατόν να εκδίδονται λίγο πριν την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου. Δεν είναι δυνατόν οι συνάδελφοι κυνηγοί που επισκέπτονται την Ηλεία να γνωρίζουν τέτοιου είδους αποφάσεις όταν μάλιστα δεν είχαν δημοσιευθεί πουθενά παρά μόνο βρίσκονταν αναρτημένες στα τοπικά καφενεία.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου με επιμονή και με αδιάκοπη υποβολή των θέσεών της, σε όλες τις υπεύθυνες και κατά σειρά ιεραρχίας δασικές αρχές για την αναίρεση των αυθαίρετων αποφάσεων των δύο Δασαρχείων, δικαιώθηκε ύστερα από σχετική απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου, η οποία επισημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση των κυνηγών για τέτοιου είδους ρυθμίσεις. Είναι γεγονός ότι για ακόμη μια φορά έπρεπε να έρθουμε αντιμέτωποι με ετσιθελιστικές αποφάσεις των «αρμόδιων» υπηρεσιών που απαγορεύουν και διατάσσουν κατά το δοκούν. Για ακόμη μια φορά έπρεπε να αποδείξουμε το αυταπόδεικτο και ότι δεν είμαστε ελέφαντες αφού η γραφειοκρατία και η αυθαιρεσία των υπηρεσιών δεν αντιμετωπίζεται με εύκολο τρόπο όταν υπάρχει αδιαλλαξία και καμία απολύτως κατανόηση και αντίληψη της πραγματικότητας.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κος Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος δήλωσε ότι οι κυνηγετικές οργανώσεις υποστηρίζουν με σθένος την κυνηγετική δραστηριότητα και τα δικαιώματα του Έλληνα κυνηγού, ο οποίος θα πρέπει και αυτός με τη σειρά του αφενός να προστατεύει το θήραμα και το φυσικό περιβάλλον γενικότερα, να σέβεται την ξένη περιουσία και να τηρεί τους γραπτούς και άγραφους νόμους του κυνηγίου αλλά και αφετέρου να στηρίζει όσους παλεύουν για το κυνήγι μας. Ιδιαίτερα, εν όψει των εκλογών για την ανάδειξη των Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών, θα πρέπει οι κυνηγοί μας να δείξουν την προτίμησή τους και να δώσουν την ψήφο τους σε όσους υποψήφιους στηρίζουν το κυνήγι.

 


Για την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου

Το Γραφείο Τύπου

0
0
0
s2sdefault

Πάτρα 24 - 8 - 2010


Η Δασική Υπηρεσία Απαγορεύει και Διατάσσει!!!


Αδιανόητες απαγορευτικές ρυθμιστικές διατάξεις θήρας εκδόθηκαν λίγο πριν την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου στην Ηλεία από το Δασαρχείο Πύργου και το Δασαρχείο Ολυμπίας. Και τα δύο Δασαρχεία αποφάσισαν ετσιθελιστικά την απαγόρευση του κυνηγίου της πέρδικας στην περιοχή ευθύνης τους, αφού καμία από τις δύο υπηρεσίες δεν έχει προβεί στην σύνταξη κάποιας μελέτης που να αποδεικνύει την αναγκαιότητα λήψης περαιτέρω μέτρων και δη απαγορευτικών, κατά παράβαση των σχετικών εγκυκλίων.

Επιπλέον, το Δασαρχείο Ολυμπίας αποφάσισε την απαγόρευση του κυνηγίου όλων των θηραμάτων σε ένα μεγάλο δασικό τμήμα της παραλιακής ζώνης του Δήμου Ζαχάρως, ενώ επικαλείται στην απόφασή του η οποία εκδόθηκε την 16-8-2010 ότι έλαβε υπόψη του τις προτάσεις και τα αιτήματα πολιτών και οικολογικών οργανώσεων. Ωστόσο, οι απόψεις και οι προτάσεις των κυνηγετικών συλλόγων που αποτελούν συνεργαζόμενα σωματεία με τις δασικές υπηρεσίες και που γνωρίζουν πάρα πολύ καλά αφενός την πληθυσμιακή κατάσταση των θηραμάτων και αφετέρου πώς να διαχειριστούν το θήραμα με γνώμονα την διασφάλιση και την αειφόρο ανάπτυξή του βασιζόμενοι σε επιστημονικά και τεκμηριωμένα στοιχεία, ουδέποτε ζητήθηκαν.!!!

Παράξενο είναι ωστόσο το γεγονός ότι οι δασικές υπηρεσίες κοινοποίησαν τις αποφάσεις τους αποκλειστικά στις δημόσιες υπηρεσίες του Νομού αλλά και στους κυνηγετικούς συλλόγους της περιοχής τους την παραμονή του κυνηγίου. Δεν υπάρχει καμία δημοσίευση σε κανένα μέσο μαζικής ενημέρωσης και είναι να απορεί κανείς πως είναι δυνατόν να δημοσιεύονται ευρέως οι αποφάσεις χαρακτηρισμού ενός χωραφιού και όχι τέτοιου είδους αποφάσεις που αφορούν άμεσα χιλιάδες πολίτες κυνηγούς. Ιδιαίτερα η περιοχή της Ζαχάρως αποτελεί μία τουριστική περιοχή την οποία επισκέπτονται αρκετοί κυνηγοί από όλη την Ελλάδα, συνδυάζοντας τις διακοπές τους με την κυνηγετική τους δραστηριότητα. Συνεπώς, δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουν αποφάσεις που κοινοποιήθηκαν στα τζάμια των καφενείων την τελευταία στιγμή και ενώ ήδη παραθερίζουν και έχουν καταλύσει στην περιοχή.

Μεγάλο ζήτημα επίσης δημιουργείται και από το γεγονός ότι αυτές οι αποφάσεις ελήφθησαν αφού ήδη εκατοντάδες κυνηγοί της περιοχής είχαν εκδώσει άδεια θήρας και είχαν πληρώσει τα προβλεπόμενα τέλη προς το δημόσιο, χαρτόσημα, κ.λπ. Είναι σαφές ότι όλοι αυτοί οι συνάδελφοι αιφνιδιάστηκαν και ενδεχομένως εξαπατήθηκαν αφού πλήρωσαν τα χρήματά τους για να ασκήσουν θήρα στις συγκεκριμένες περιοχές. Μήπως λοιπόν σήμερα θα πρέπει τα Δασαρχεία Πύργου και Ολυμπίας να επιστρέψουν τα χρήματα στους κυνηγούς που τα κατέβαλαν;;;

Τέτοιου είδους αποφάσεις των Δασικών Υπηρεσιών παραπέμπουν σε άλλες εποχές και σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με τον ρόλο τους που είναι αφενός η ορθολογική διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος και αφετέρου η εξυπηρέτηση του πολίτη. Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις έχουν αποδείξει επάξια τον διαχειριστικό τους ρόλο τόσο στην προστασία του θηράματος όσο και στην εξασφάλιση της αειφορικής του κάρπωσης. Ο στόχος είναι κοινός και ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρχει αγαστή συνεργασία και όχι αποφάσεις του τύπου αποφασίζω και διατάσσω…!!!

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου σε συνεργασία με τους τοπικούς Κυνηγετικούς Συλλόγους θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ανάκληση αυτών των αυθαίρετων και ατεκμηρίωτων αποφάσεων.

 

- Ο Πρόεδρος –

Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος

- Ο Γ. Γραμματέας –

Πλούμπης Ανδρέας

0
0
0
s2sdefault

Πάτρα 7 - 7 - 2010


Εντοπίστηκε ρακούν!


Στις 6-7-10 στην ευρύτερη περιοχή του Αιγίου εντοπίστηκε ένα ρακούν. Ενα ξενικό για την Ελληνική πανίδα θηλαστικό που δύσκολα μπορεί να εξηγηθεί η παρουσία του αλλά και η προέλευσή του. Έπειτα λοιπόν από αίτημα του υπεύθυνου Πελοποννήσου του Ελληνικού Κέντρου Προστασίας Άγριων Ζώων κ. Καπερναράκου Πέτρου η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου ανταποκρίθηκε άμεσα και έστειλε στο Δασαρχείο Αιγίου τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα κ. Γεωργίου Μάριο προκειμένου να παραλάβει το άτυχο ζώο και να το μεταφέρει με ασφάλεια έως το λιμάνι του Πειραιά. Φθάνοντας εκεί ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας συνάντησε τους άντρες του Αγρονομικού Τμήματος Σαρωνικού και από κοινού παρέδωσαν το ζώο στο πλοίο της γραμμής προκειμένου να διαμετακομιστεί άμεσα στις εγκαταστάσεις του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. για την μόνιμη πλέον φιλοξενία του εκεί.


- Ο Πρόεδρος –

- Ο Γ. Γραμματέας –

Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος

Πλούμπης Ανδρέας

0
0
0
s2sdefault

Πάτρα 17 - 06 - 2010


Βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης στον δολοφόνο του Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Παπασπυρόπουλου Θοδωρή


Το μικτό ορκωτό κακουργιοδικείο Αργοστολίου εκδίκασε την υπόθεση της στυγνής δολοφονίας του Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Παπασπυρόπουλου Θοδωρή και την απόπειρα δολοφονίας κατά του έτερου Θηροφύλακα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Λάττα Γεώργιου.

Ο δολοφόνος Γιάννης Κόλιας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ισόβια κάθειρξη και 22 χρόνια και σε χρηματική ποινή 1800 ευρώ, καθώς επίσης διετάχθη η κατάσχεση όλων των όπλων που κατείχε νομίμως ή παρανόμως. Επίσης, το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή του να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Η οικογένεια του δολοφονηθέντος θηροφύλακα, το παρ’ ολίγον δεύτερο θύμα Γ. Λάττας, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στο μάτι και η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση του δικαστηρίου που ήταν η ανώτερη προβλεπόμενη ποινή για τον δράστη και δήλωσαν ότι τουλάχιστον η συγκεκριμένη ποινή δικαιώνει την μνήμη του Θοδωρή Παπασπυρόπουλου.

Επίσης, οι ανωτέρω εκφράζουν δημοσίως τις ευχαριστίες τους στους παριστάμενους δικηγόρους ως πολιτική αγωγή από την πλευρά των θυμάτων κ.κ. Ρεκέ Ιωάννη, Πατρινό Αντώνιο, Δημητρίου Σπύρο, Θωμά Γεώργιο και Μυλωνοπούλου Αθανασία, που παρέστησαν στην δίκη και οι οποίοι δεν εδέχθησαν να αμοιφθούν και εισέπραξαν μόνο τα ποσά που αφορούσαν τα παράβολα παράστασης στο συγκεκριμένο δικαστήριο και τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής τους.

0
0
0
s2sdefault

Πάτρα 04 - 06 - 2010


Οι κυνηγοί δίπλα στην οικογένεια του δολοφονηθέντος θηροφύλακα

Θοδωρή Παπασπυρόπουλου


Αμέσως μετά το τραγικό συμβάν της 5ης Σεπτεμβρίου 2009 ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ. Κων/νος Μαρκόπουλος πήρε την πρωτοβουλία και άνοιξε έναν λογαριασμό στο όνομα της χήρας κ. Ράλλη Βασιλικής και του εντεκάμηνου παιδιού του θηροφύλακα Θεόδωρου Παπασπυρόπουλου. Έτσι μετά από συνεχείς προσπάθειες συγκεντρώθηκε τελικά το ποσό των 87.000€. Στις 28-05-2010 ο λογαριασμός αυτός έκλεισε και από το ποσό αυτό, το ποσό των 42.043,39€ κατεβλήθει στην EUROBANK προκειμένου να εξοφληθεί το δάνειο που είχε λάβει για την κατοικία του ο εκλιπών και να απαλειφθεί κάθε υποθήκευση. Το υπόλοιπο ποσό των 45.000€ το εισέπραξε η κ. Ράλλη Βασιλική προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσες και μελλοντικές ανάγκες της οικογένειας.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και η οικογένεια του εκλιπόντος εκφράζουν τις ευχαριστίες τους σε όλους όσους συνέδραμαν αυτή την προσπάθεια, τόσο τις Κυνηγετικές Οργανώσεις όσο και τους ιδιώτες που από το υστέρημα τους κατέβαλαν τον οβολό τους.

«Εύχομαι να μην αντιμετωπίσουμε ποτέ ξανά τέτοια περιστατικά. Σε λίγες ημέρες εκδικάζεται η υπόθεση στο κακουργιοδικείο. Ο φονιάς πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου θα είναι δίπλα στην οικογένεια και θα στηρίζει οικονομικά τη δικαστική διαδικασία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ. Μαρκόπουλος.

 

Ο Πρόεδρος της Γ’ ΚΟΠ κ. Μαρκόπουλος Κων/νος παραδίδει την επιταγή στη χήρα του εκλιπόντος κ. Ράλλη Βασιλική

- Ο Πρόεδρος -

- Ο Γ. Γραμματέας -

Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος

Κανελλόπουλος Νικόλαος

0
0
0
s2sdefault

Πάτρα 04 - 06 - 2010

«Φύλαξη Νήσων Στροφάδων»

 

Κυρία Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε οι Κυνηγετικές Οργανώσεις δαπανούν κάθε χρόνο πάνω από 12.000.000 ευρώ για την λειτουργία-χρηματοδότηση του σώματος της Θηροφυλακής χωρίς να επιβαρύνεται από την λειτουργία αυτή ούτε με ένα ευρώ ο Κρατικός Προϋπολογισμός.

Από την πρωτοποριακή δημιουργία λοιπόν αυτού του σώματος τον Μάρτιο του 2000 και εντεύθεν, η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου στα πλαίσια της δεοντολογίας εν γένει, αλλά και της προστασίας του θηραματικού μας πλούτου, κάθε χρόνο εγκαθιστά εναλλασσόμενα γκρουπ (τριών ή τεσσάρων) Θηροφυλάκων που έχουν σαν αποστολή τους την φύλαξη των νήσων Στροφάδων από επίδοξους λαθροθήρες-τυφεκιοφόρους. Ο χρόνος φύλαξης των νησιών αυτών που αποτελούν σταθμό ξεκούρασης για τα τρυγόνια, με σκοπό την συνέχιση της μεταναστευτικής τους πορείας προς το βορά, φτάνει τις 40 ημέρες, εξασφαλίζοντάς τους την ανεμπόδιστη συνέχιση του προγραμματισμένου ταξιδιού τους.

Να σημειωθεί ότι τα νησιά αυτά ποτέ κατά το παρελθόν δεν φυλάσσονταν, με αποτέλεσμα τα αποδημητικά τρυγόνια-ορτύκια να είναι βορά στις προθέσεις του κάθε επίδοξου λαθροθήρα, αρκεί αυτός να έφτανε εκεί με κάποιο μηχανοκίνητο μέσο συνήθως πλωτό αλλά και που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να ήταν ακόμη και ελικόπτερο (χωρίς υπερβολή) !!!

Για ένατη χρονιά, οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου απέτρεψαν τον οποιονδήποτε επίδοξο λαθροθήρα να πλησιάσει τα νησιά και να ασκήσει οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα, αποδεικνύοντας έτσι ότι στις άμεσες προτεραιότητες των Κυνηγετικών Οργανώσεων είναι πάντα η τήρηση των Νόμων, η ουσιαστική πληθυσμιακή διαχείριση αλλά και η προστασία του θηράματος, είτε πρόκειται για ενδημικό είτε για αποδημητικό είδος.

Βρισκόμαστε λοιπόν στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι και φέτος ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αποστολή μας αυτή που διήρκεσε από τις 10/4/10 έως και τις 19/5/10, την οποία συνέδραμαν για εφέτος ο φορέας διαχείρισης του Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου και όπως κάθε χρόνο οι Λιμενικές Αρχές της Ζακύνθου οι οποίες ήταν δυστυχώς οι μοναδικοί αρωγοί σε αυτήν μας την προσπάθεια, αφού οι Δασικές Υπηρεσίες έλαμψαν για μια ακόμη φορά «δια της απουσίας τους».

0
0
0
s2sdefault

Πάτρα 31 - 05- 2010


Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες


της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30-5-2010 στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της  Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Κυνηγετικών Συλλόγων όλης της Πελοποννήσου και των νήσων Κεφαλληνίας, Ζακύνθου και Ιθάκης.

Ιδιαίτερα συζητήθηκαν τα πρόσφατα θέματα που ανέκυψαν από τις ετσιθελιστικές αποφάσεις του Υπουργείο Περιβάλλοντος όπως η πλήρη απαγόρευση της θήρας στον Υμηττό καθώς επίσης και η πρόθεση του Υπουργείου για την αύξηση των Ζωνών Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) κατά επιταγή συγκεκριμένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που πλαισιώνουν το Υπουργείο προκειμένου να ενισχύσουν τα ταμία τους με κρατικά κονδύλια και επιχορηγήσεις. Έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι ουδέποτε ζητήθηκε η άποψη των Κυνηγετικών Οργανώσεων καθώς επίσης ότι έντεχνα όλοι οι «ενδιαφερόμενοι» παραπέμφθηκαν στην διαβούλευση για να εκφράσουν την γνώμη τους. Ο πρόεδρος κος Μαρκόπουλος, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «οι κυνηγετικές οργανώσεις και οι κυνηγοί δεν πρόκειται να είναι συμμέτοχοι σε μια πολιτική που θυσιάζει το περιβάλλον στον βωμό των μελετών και των παχυλών αμοιβών και επιδοτήσεων. Αντίθετα, εάν η Υπουργός θέλει την πραγματική και ουσιαστική προστασία του φυσικού περιβάλλοντος μέσα από την ορθολογική και αειφορική του διαχείριση, τότε θα έχει στο πλευρό της άοκνο συνεργάτη την κυνηγετική οικογένεια να την στηρίξει σε ένα πραγματικά δύσκολο αλλά αναγκαίο και επιβεβλημένο έργο για το μέλλον της φύσης και των παιδιών μας».

Κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης συζητήθηκαν θέματα φιλοθηραματικής πολιτικής ενόψει της νέας ρυθμιστικής θήρας καθώς επίσης παρουσιάστηκε το δεκαετές έργο προσφοράς της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής σε όλους τους τομείς, όπως η πρόληψη και καταστολή παράνομων πράξεων ενάντια του φυσικού περιβάλλοντος, η διάσωση ειδών της άγριας πανίδας μας, ο εντοπισμός και η κατάσβεση δασικών πυρκαγιών, η συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία, η ένταξή της στην πολιτική προστασία κ.α. Το σώμα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής αποτελεί θεσμό και ατράνταχτη απόδειξη των όσων εθελοντικά έχουν προσφέρει οι κυνηγοί στην ουσιαστική προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και μάλιστα με ιδία χρηματοδότηση χωρίς καμία κρατική ή Ευρωπαϊκή οικονομική ενίσχυση. Επιπλέον, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες που περιπολούν νυχθημερόν για την διαφύλαξη των δασικών μας οικοσυστημάτων ασκούν ένα αρκετά δύσκολο και επικίνδυνο έργο ιδιαίτερα όταν έρχονται αντιμέτωποι με οπλοφόρους παράνομους. Ιδιαίτερη μνεία, έγινε στον δολοφονημένο Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα Παπασπυρόπουλο Θεόδωρο ο οποίος κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του έχασε την ζωή του από έναν αδίστακτο λαθροθήρα, καθώς και στον συνάδελφό του Λάττα Γεώργιο ο οποίος από τύχη γλύτωσε την ζωή του, ενώ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του εκλιπόντα.

Στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης βραβεύθηκε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Μεγαλόπολης για την προσπάθεια εγκατάστασης του αγριόχοιρου στην Πελοπόννησο το 1989, που αποτελεί ακόμη μία απόδειξη του τι μπορεί να επιτευχθεί από την εθελοντική δράση των κυνηγετικών οργανώσεων με στόχο την αειφορική διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος. Εξάλλου, είναι γνωστό σε όλους ότι πλέον ο αγριόχοιρος που είχε εξαφανισθεί από την Πελοπόννησο αποτελεί πλέον πλούσιο θήραμα που ζει και αναπαράγεται στους ιδανικούς βιοτόπους της. Επίσης, τιμήθηκε το περιοδικό «Θηρευτής & Φύση» για την παραγωγική και έγκυρη ενημέρωση των αναγνωστών του σε ότι αφορά τα κυνηγετικά – κυνοφιλικά και περιβαλλοντικά θέματα.

Τέλος πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας καθώς και της νέας εξελεγκτικής επιτροπής. Το νέο διοικητικό συμβούλιο που προέκυψε κατά σειρά εκλογής αποτελείται από τους:  Μαρκόπουλο Κωνσταντίνο, Αποστολίδη Γεώργιο, Κανελλόπουλο Νικόλαο, Πλούμπη Ανδρέα, Ρουμελιώτη Γεώργιο, Κατσίκα Γεώργιο, και Χριστοφόρου Ευάγγελο. Ο κος Μαρκόπουλος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Κυνηγετικών Συλλόγων για την εμπιστοσύνη που του επέδειξαν με την καθολική εκλογή του στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο τονίζοντας ότι το έργο και οι δράσεις της Γ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου αντανακλούν τον σύγχρονο ρόλο του κυνηγού διαχειριστή του φυσικού περιβάλλοντος.

 


- Ο Πρόεδρος –

- Ο Γ. Γραμματέας –

Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος

Κανελλόπουλος Νικόλαος

 

 

Στιγμιότυπα από την Γενική Συνέλευση της Γ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου

 

Στιγμιότυπο από την βράβευση του προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Μεγαλόπολης κο Γεωργακόπουλο Βασίλειο από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κο Μαρκόπουλο Κωνσταντίνο

Στιγμιότυπο από την βράβευση του εκδότη του περιοδικού «Θηρευτή & Φύση» κο Ρεκουνιώτη Δημήτριο από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κο Μαρκόπουλο Κωνσταντίνο

0
0
0
s2sdefault

Σελίδα 1 από 2

 Επικοινωνία
ΈΔΡΑ: Πάτρα Δ. Γούναρη 9-11  Τ.Κ.:26221  Τ.Θ.: 3009 Τήλ: 2610-361671 / 72 FAX: 2610-346614 Email: info@gkop.gr

© 2016 Gkop. All Rights Reserved. Designed By Aktis.gr

Search