Παράνομη θήρα εντός Καταφυγίου Άγριας Ζωής (13-01-2018)

Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Ξυδιάς Εμμανουήλ και Φούτρης Νικόλαος με περιοχή ευθύνης τους αυτήν των Κυνηγετικών Συλλόγων Άστρους και Τρίπολης αντίστοιχα, περιπολούσαν από κοινού αξιοποιώντας σχετική καταγγελία για παράνομη θήρα εντός του Καταφυγίου Άγριας Ζωής «Φαράγγι Μαζιάς». Μετέβησαν στην περιοχή της Τ.Κ. Καστάνιτσας και περίπου στις 23:00 εντόπισαν στην θέση «Πέτρα-Γούβες» ένα αγροτικό όχημα να κινείται σε αδιέξοδο χωματόδρομο και να εισέρχεται εντός του Καταφυγίου.

Μια ώρα αργότερα, κι ενώ βρισκόταν υπό διαρκή διακριτική παρακολούθηση από τους θηροφύλακες, το αγροτικό όχημα πλησίασε προς το μέρος τους. Στο δε σήμα που έγινε να σταματήσει για τον προβλεπόμενο έλεγχο, ο συνοδηγός άνοιξε την πόρτα και κρατώντας κυνηγετική καραμπίνα τράπηκε σε φυγή εντός του δάσους, ενώ ο οδηγός παρέμεινε μέσα στο αυτοκίνητο.

Οι Θηροφύλακες ζήτησαν να κάνουν έλεγχο στο όχημα καθώς διαπίστωσαν ότι υπήρχε κυνηγετικό όπλο εκτός θήκης αλλά ο οδηγός με έντονο και απειλητικό ύφος άρχισε να φωνάζει μην επιτρέποντας να πλησιάσουν το όχημα. Παραδέχτηκε δε ότι το κυνηγετικό όπλο τύπου καραμπίνα ήταν δικό του καθώς επίσης ότι ήταν γεμάτο.

Οι Θηροφύλακες στην συνέχεια ζήτησαν να αδειάσει την καραμπίνα και ο οδηγός έβγαλε από αυτή 5 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων. Αφού τον ενημέρωσαν ότι η παραποίηση όπλου για να μπορεί να δέχεται περισσότερα από τρία συνολικά φυσίγγια είναι παράνομη, αρνήθηκε να παραδώσει το κυνηγετικό του όπλο και εμφανώς εξαγριωμένος φώναζε να μην τον πλησιάσουν. Ύστερα συζήτηση πείσθηκε να δώσει τα στοιχεία του στους Θηροφύλακες. Όπως διαπιστώθηκε, το όχημα ανήκε στον συνοδηγό του οχήματος που είχε πριν λίγο διαφύγει. Επίσης, στο όχημα διαπιστώθηκε ότι υπήρχε ένας φορητός προβολέας, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων καθώς κι ένας φορητός ασύρματος.

Τέλος, υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον των δύο ατόμων από τους Θηροφύλακες στο Δασαρχείο Κυνουρίας για παράνομη θήρα εντός καταφυγίου άγριας ζωής, για παράνομη μεταφορά και τροποποίηση κυνηγετικού όπλου, για παράνομη θήρα από μηχανοκίνητο μέσο, για παράνομη θήρα το βράδυ καθώς και για απείθεια και άρνηση ελέγχου όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις του Δασικού και του Ποινικού Κώδικα αλλά και του Νόμου περί όπλων.

0
0
0
s2sdefault

 Επικοινωνία
ΈΔΡΑ: Πάτρα Δ. Γούναρη 9-11  Τ.Κ.:26221  Τ.Θ.: 3009 Τήλ: 2610-361671 / 72 FAX: 2610-346614 Email: info@gkop.gr

© 2016 Gkop. All Rights Reserved. Designed By Aktis.gr

Search