Λαθροθηρία με χρήση ηχομιμητικής συσκευής και για άρνηση ελέγχου (12-10-2017)

Tην Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017, οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Γιαννακόπουλος Γεώργιος και Μπάκας Βασίλειος με περιοχή ευθύνης τους αυτήν των Κυνηγετικών Συλλόγων Μεσσήνης και Χαροκοπιού αντίστοιχα, περιπολούσαν σε συνεργασία με τον Δασοφύλακα του Δασονομείου Μεσσήνης Κανελλόπουλο Παναγιώτη. Κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ύστερα από παρακολούθηση στην θέση «Κουρτόραχη» της περιοχής του οικισμού Ριζόμυλου Τ.Κ. Καρποφόρας Δήμου Μεσσήνης, διαπίστωσαν ότι ακούγονταν ηχομιμητικές συσκευές προσέλκυσης πτερωτών θηραμάτων (τσιχλών), καθώς και πολλοί πυροβολισμοί.

Κατευθυνόμενοι προς το σημείο από όπου ακούγονταν οι πυροβολισμοί και η ηχομιμητική συσκευή (κράχτης), εντόπισαν τρία άτομα να ασκούν θήρα. Ο ένας εξ αυτών μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία τους πήρε την ηχομιμητική συσκευή και τράπηκε σε φυγή. Το γεγονός ότι τα εν λόγω άτομα ασκούσαν θήρα σε πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ τους, αλλά και ότι αμέσως μετά την διαφυγή του τρίτου σταμάτησε και ο ήχος από τον κράχτη τον οποίο είχε πάρει μαζί του, κατέστησε σαφές ότι τα δύο άτομα συμμετείχαν στην παράνομη θήρα με την χρήση ηχομιμητικής συσκευής.

Κατά τον έλεγχο δε αρνήθηκαν να παραδώσουν τα κυνηγετικά τους όπλα, τα φυσίγγια και τις άδειες θήρας.

Υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον τους για παράνομη θήρα με την χρήση ηχομιμητικής συσκευής προσέλκυσης πτηνών καθώς και για άρνηση ελέγχου, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά επτά (7) τσίχλες όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας και του Ποινικού Κώδικα.