Σε νυχτερινό καρτέρι αγριόχοιρου και με απειλητικές διαθέσεις λαθροθήρες στην Κάπελη Αρκαδίας (25-07-2017)

Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2017 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Καγιούλης Δημήτριος και Χριστόπουλος Χαράλαμπος με περιοχή ευθύνης τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Δημητσάνας και Τροπαίων αντίστοιχα, αξιοποιώντας σχετικές καταγγελίες, εντόπισαν στην περιοχή Κάπελη Αρκαδίας δύο άτομα σε καρτέρι για αγριόχοιρο με δύο κυνηγετικά όπλα δίπλα τους.

Κατά τον έλεγχο, τα κυνηγετικά όπλα τύπου καραμπίνας βρέθηκαν να φέρουν προσαρτημένους φορητούς προβολείς, ενώ κατά τον έλεγχο και την απογέμισή τους για αποφυγή ατυχήματος, διαπιστώθηκε πως αμφότερα έφεραν από τέσσερα φυσίγγια ιδανικά για την θήρα του αγριόχοιρου. Τα δύο άτομα τα οποία αναγνωρίστηκαν από τους Θηροφύλακες, παραδέχτηκαν μεν την πράξη τους, πλην όμως ο ένας εξ αυτών κινήθηκε απειλητικά προς τον Θηροφύλακα λέγοντάς του ότι θα τον τουφεκίσει και προσπάθησε με βία να πάρει τα όπλα από το υπηρεσιακό αυτοκίνητο. Το δεύτερο άτομο κινήθηκε στο δεύτερο υπηρεσιακό όχημα και αφού αφαίρεσε από αυτό τον φάκελο του Θηροφύλακα με τα υπηρεσιακά έγγραφα, τράπηκε σε φυγή. Το ίδιο έπραξε και το πρώτο άτομο που είχε απειλήσει τον Θηροφύλακα εκμεταλλευόμενο την σύγχυση που δημιουργήθηκε.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία, ενώ ο Εισαγγελέας Τριπόλεως διέταξε όπως διερευνηθεί η περιοχή προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δράστες στα πλαίσια του αυτοφώρου, κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατό.

Υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον τους για παράνομη θήρα αγριόχοιρου το βράδυ εκτός κυνηγετικής περιόδου, για παράνομη μεταφορά και παραποίηση κυνηγετικού όπλου, για άρνηση ελέγχου και απείθεια, για κλοπή δημόσιων εγγράφων, ενώ κατασχέθηκαν τα δύο κυνηγετικά όπλα και τα φυσίγγια, όπως προβλέπεται από την Δασική Νομοθεσία, τον Νόμο περί όπλων και τον Ποινικό Κώδικα.

 Karteri agrioxoirou

0
0
0
s2sdefault

 Επικοινωνία
ΈΔΡΑ: Πάτρα Δ. Γούναρη 9-11  Τ.Κ.:26221  Τ.Θ.: 3009 Τήλ: 2610-361671 / 72 FAX: 2610-346614 Email: info@gkop.gr

© 2016 Gkop. All Rights Reserved. Designed By Aktis.gr

Search