Λαθροθηρία μέσα από όχημα (27-04-2017)

Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Μπόρας Παναγιώτης και Χριστόπουλος Χαράλαμπος με περιοχή ευθύνης τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Αρχαίας Ολυμπίας και Τροπαίων αντίστοιχα, αξιοποιώντας σχετική καταγγελία για παράνομη θήρα εκτός κυνηγετικής περιόδου στην περιοχή του ΔΔ Σκουροχωρίου, εντόπισαν ένα αγροτικό όχημα να κινείται ενώ ο συνοδηγός κρατούσε κυνηγετικό όπλο έξω από το παράθυρο.

Στο σήμα που έγινε στον οδηγό του οχήματος να σταματήσει για τον προβλεπόμενο έλεγχο, εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ με επικίνδυνο ελιγμό προσπάθησε να προσπεράσει το υπηρεσιακό όχημα και καθώς δεν τα κατάφερε έβαλε όπισθεν και διέφυγε. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν δύο ημέρες τα δύο άτομα είχαν δεχθεί τον έλεγχο και ως εκ τούτου τα στοιχεία τους είχαν καταγραφεί από τους Θηροφύλακες.

Υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον τους για παράνομη θήρα εκτός κυνηγετικής περιόδου, αλλά και για απείθεια και άρνηση ελέγχου όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις του Νόμου περί Θήρας και του Ποινικού Κώδικα.

Thirofylaki