Παράνομη εκγύμναση σκύλων εντός Καταφυγίου Άγριας Ζωής και απείθεια στους Αγίους Θεοδώρους Λουτρακίου (09-04-2017)

Την Κυριακή 9 Απριλίου 2017 ο Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Αρναουτόπουλος Γεώργιος με περιοχή ευθύνης του Κυνηγετικού Συλλόγου Λουτρακίου, ύστερα από σχετικές καταγγελίες εντόπισε δύο άτομα στην περιοχή Αγ. Θεοδώρων Λουτρακίου να εκπαιδεύουν τα κυνηγετικά τους σκυλιά εκτός της καθορισμένης από το Δασαρχείο περιοχής και εντός του Καταφυγίου Άγριας Ζωής Αγ. Θεοδώρων. Τα εν λόγω άτομα παρότι αρχικά αποδέχθηκαν την παράνομη πράξη τους, στην συνέχεια προέβησαν σε φραστική επίθεση εναντίον του Θηροφύλακα.

Είναι σαφές ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι απόλυτα καταδικαστέες από την κυνηγετική οικογένεια και σε κάθε περίπτωση θα εφαρμόζονται οι σχετικοί νόμοι για την προστασία του θηράματος και εν γένει του φυσικού περιβάλλοντος.

Υπεβλήθη σχετική μήνυση εναντίον τους για παράνομη εκπαίδευση κυνηγετικών σκύλων καθώς επίσης για απείθεια όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις του Νόμου περί Θήρας.

Arnaouto