Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016 ο Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Γεωργίου Μάριος με περιοχή ευθύνης τον Κυνηγετικό Σύλλογο Καμαρών Αχαΐας, κατά την άσκηση των καθηκόντων του στην περιοχή «Μάγειρα» συνεπικουρούμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου κο Σαμαρτζή Βασίλειο, εντόπισε τρία (3) άτομα να ασκούν παράνομη θήρα μπεκάτσας στο καρτέρι.

Υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον τους για παράνομη θήρα μπεκάτσας στο καρτέρι, ενώ επίσης κατασχέθηκαν τα τρία κυνηγετικά όπλα, τα φυσίγγια και οι άδειες θήρας όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

 GeorgiouBekatsa2

0
0
0
s2sdefault

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου ενόψει της Πρωτοχρονιάς προσέφερε σήμερα Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016, περίπου 100 κιλά κρέας αγριόχοιρου για το κοινωνικό συσσίτιο «Άρτος Αγάπης» της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών που ευρίσκεται στην οδό Φιλοποίμενος 27 στην Πάτρα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος μας τίμησε με την παρουσία του και ευχαρίστησε δια μέσου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου την φιλάνθρωπη προσφορά των κυνηγών μας.

Ο «Άρτος Αγάπης» θα μοιραστεί στους άπορους και άστεγους συνανθρώπους μας που η Ιερά Μητρόπολη Πατρών έχει θέσει υπό την σκέπη της, προσφέροντας τους αυτές τις γιορτινές ημέρες ένα ιδιαίτερο κυνηγετικό γεύμα.

Ευχαριστούμε όλους τους κυνηγούς αγριόχοιρου που συμμετείχαν με ιδιαίτερο ζήλο στην προσπάθεια να συγκεντρωθεί αρκετά μεγάλη ποσότητα από την κυνηγετική τους κάρπωση καταφέρνοντας έτσι να ενισχύσουμε τα κοινωνικά συσσίτια για πάρα πολλούς συνανθρώπους μας αυτές τις Άγιες ημέρες.

Ευχόμαστε σε όλους τους κυνηγούς και στις οικογένειές τους, αλλά και σε όλο τον κόσμο, το 2017 να μας γεμίσει με Υγεία, Ειρήνη και Αγάπη..!!!

Χρόνια Πολλά..!!!

GeumataAgapis13

 

GeumataAgapis15

 

GeumataAgapis16

0
0
0
s2sdefault

Το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Φούτρης Νικόλαος και Ξυδιάς Εμμανουήλ με περιοχή ευθύνης τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Τρίπολης και Άστρους αντίστοιχα, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στην περιοχή του Δ.Δ. Μαρμαριάς εντόπισαν περί ώρα 21:30 ένα άτομο να κινείται πεζό φωτίζοντας τα γύρω χωράφια με προβολέα.

Παρακολουθώντας διακριτικά τις κινήσεις του προσπάθησαν να τον πλησιάσουν και μία ώρα μετά κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, διαπιστώνοντας ότι στα χέρια του κρατούσε ένα κυνηγετικό όπλο τύπου καραμπίνα έτοιμο προς χρήση, ενώ στην κάνη ήταν προσαρτημένος ένας φορητός προβολέας.

Κατά τον έλεγχο η καραμπίνα βρέθηκε γεμάτη με οκτώ (8) φυσίγγια, ιδανικά για την θήρα του αγριόχοιρου. Ο δράστης επίσης έφερε στη μέση του φυσιγγιοθήκη με 17 φυσίγγια, που επίσης προορίζονταν για την θήρα αγριόχοιρου.

Υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του για παράνομη θήρα, ενώ κατασχέθηκαν τα παράνομα μέσα όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. Με εντολή του Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος προς παραπομπή σε τακτική δικάσιμο.

 

FoutrisXydias

0
0
0
s2sdefault

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 ο Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Αγρανιώτης Αλέξιος με περιοχή ευθύνης του Κυνηγετικού Συλλόγου Βορείων Λακεδαιμόνων κατά την άσκηση των καθηκόντων του στην περιοχή Πελλάνα Λακωνίας εντόπισε δύο άτομα να ασκούν παράνομη θήρα μπεκάτσας στο καρτέρι.

Με εντολή του Εισαγγελέα συνελήφθησαν στα πλαίσια του αυτοφώρου, ενώ υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον τους για παράνομη θήρα μισή ώρα μετά την δύση του ηλίου μπεκάτσας στο καρτέρι, καθώς επίσης κατασχέθηκαν τα δύο κυνηγετικά όπλα και τα φυσίγγια όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Agraniotis3

Agraniotis4

0
0
0
s2sdefault

 

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 ο Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Αγρανιώτης Αλέξιος με περιοχή ευθύνης του Κυνηγετικού Συλλόγου Βορείων Λακεδαιμόνων κατά την άσκηση των καθηκόντων του στην περιοχή Αστερίου εντόπισε δύο άτομα να ασκούν παράνομη θήρα μπεκάτσας στο καρτέρι.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι κανένα από τα δύο άτομα δεν κατείχε άδεια θήρας, καθώς επίσης το ένα κυνηγετικό όπλο, τύπου καραμπίνα, μπορούσε να δεχθεί περισσότερα των τριών φυσιγγίων.

Υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον τους για παράνομη θήρα μισή ώρα μετά την δύση του ηλίου μπεκάτσας στο καρτέρι, για παράνομη θήρα άνευ άδειας θήρας και για παράνομη θήρα με παραποιημένο κυνηγετικό όπλο, ενώ κατασχέθηκαν τα δύο κυνηγετικά όπλα και τα φυσίγγια όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Agraniotis1

 

Agraniotis2

0
0
0
s2sdefault

 

Παρέα κυνηγών που κυνηγούν αγριογούρουνο από την Βλαχοκερασιά Αρκαδίας σε συνεργασία με τους Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Καρπούζο Ιωάννη και Φούτρη Νικόλαο προσέφεραν έναν ολόκληρο θηρευμένο αγριόχοιρο στο Γηροκομείο Τριπόλεως.

Αυτές τις γιορτινές ημέρες κάποιοι άνθρωποι έχουν ανάγκη από αγάπη, στοργή και συμπαράσταση, και η κυνηγετική οικογένεια προσπαθεί να προσφέρει στους συνανθρώπους μας ότι μπορεί από την γαλήνη, την ψυχική δύναμη και φυσικά και την κάρπωση που απλόχερα λαμβάνει από την μητέρα φύση..!!!

Ευχαριστούμε θερμά την κυνηγετική παρέα, από την Αρκαδία, για την κοινωνική της αυτή προσφορά, καθώς επίσης τους Θηροφύλακες που συνέδραμαν την όλη προσπάθεια αλλά και τον πρόεδρο του ΚΣ Τρίπολης και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας Ρουμελιώτη Γιώργο που στηρίζει δυναμικά όλες τις προσπάθειες των κυνηγών.

ProsforaAgapisArcadia1

 

ProsforaAgapisArcadia2

0
0
0
s2sdefault

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου ενόψει των Χριστουγεννιάτικων εορτών προσέφερε περίπου 100 κιλά κρέας αγριόχοιρου στην «Δομή Παροχής Κοινωνικών Συσσιτίων του Δήμου Πάτρας» που λειτουργεί πλησίον του Ι.Ν. Αγίας Σοφίας προκειμένου να διανεμηθεί και να φτάσει στο τραπέζι άπορων οικογενειών και αστέγων της πόλης.

Ευχαριστούμε όλους τους κυνηγούς που για ακόμη μία χρονιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και προσέφεραν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό μέρος της θηρευτικής τους κάρπωσης για να δοθεί αυτές τις Άγιες ημέρες έστω ένα γεύμα Αγάπης, Ανθρωπιάς και Ελπίδας στους συνανθρώπους μας που το έχουν τόσο πολύ ανάγκη.

Είναι γνωστό εξάλλου ότι η κυνηγετική μας οικογένεια αποτελεί ενεργό και αναπόσπαστο μέλος της κοινωνίας μας, και σε αυτή την δυσβάσταχτη οικονομική περίοδο για πολλούς συμπολίτες μας, η ανιδιοτελή προσφορά των κυνηγών μας αποδεικνύει έμπρακτα την κοινωνική της αλληλεγγύη.

Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου εύχονται σε όλους Καλές Γιορτές και ο Νέος Χρόνος να έλθει γεμάτος με υγεία, χαρά, ευτυχία και ψυχική δύναμη.

GeumataAgapis1

 

GeumataAgapis2

 

GeumataAgapis3

 

GeumataAgapis4

 

GeumataAgapis5

 

GeumataAgapis6

 

GeumataAgapis7

 

GeumataAgapis8

 

GeumataAgapis9

 

GeumataAgapis10

 

GeumataAgapis11

 

GeumataAgapis12

0
0
0
s2sdefault

 

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Θεοδωρακόπουλος Θεόδωρος και Λιάτος Θεόδωρος, με περιοχή ευθύνης τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Σάμης και Ληξουρίου αντίστοιχα, αξιοποιώντας σχετικές καταγγελίες για παράνομη θήρα λαγού εκτός επιτρεπόμενης ημέρας, μετέβησαν στην περιοχή Πυργίου Κεφαλληνίας όπου εντόπισαν ένα άτομο να ασκεί θήρα λαγού με τρία σκυλιά δίωξης εντός του Καταφυγίου Άγριας Ζωής του όρους Άτρος στην θέση «Μοναστηράκι».

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το κυνηγετικό του όπλο τύπου καραμπίνα ήταν παραποιημένο, αφού έφερε συνολικά πέντε (5) φυσίγγια στην αποθήκη και στην θαλάμη αντί των τριών (3) που ορίζει ο νόμος. Αφού ενημερώθηκε για τις παράνομες ενέργειές του, ο κυνηγός συνελήφθη στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Υπεβλήθη δε η σχετική μήνυση εναντίον του για παράνομη θήρα εντός καταφυγίου άγριας ζωής, για παράνομη θήρα εκτός επιτρεπόμενης ημέρας καθώς και για παραποίηση του κυνηγετικού του όπλου, ενώ κατασχέθηκαν η καραμπίνα, τα φυσίγγια και η άδεια θήρας όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

 

TheodorakopoulosOxima

 

Theodorakopoulos Theodoros 1

0
0
0
s2sdefault

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Κομνηνός Αντώνιος, Μαστοράκης Γεώργιος, Παναγιώτου Γεώργιος και Αγρανιώτης Αλέξιος ευρισκόμενοι σε υπηρεσία στην περιοχή Αγ. Λέοντα Ζακύνθου και περί ώρα 07.00, εντόπισαν ένα άτομο να ασκεί θήρα λαγού με σκυλιά δίωξης. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το κυνηγετικό όπλο τύπου καραμπίνα έφερε στην θαλάμη και στην αποθήκη 6 φυσίγγια. Ο δράστης συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου, ενώ υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του για παράνομη θήρα εκτός επιτρεπόμενης ημέρας και για παράνομη μετατροπή όπλου ενώ κατασχέθηκαν το κυνηγετικό όπλο, τα φυσίγγια και η άδεια θήρας.

Την ίδια ημέρα 15/12/2016 οι ανωτέρω Θηροφύλακες ευρισκόμενοι σε υπηρεσία στην περιοχή Βραχίωνα Ζακύνθου και περί ώρα 09:00, εντόπισαν ένα άτομο να ασκεί θήρα λαγού με σκυλιά δίωξης. Υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του για παράνομη θήρα εκτός επιτρεπόμενης ημέρας, ενώ κατασχέθηκαν το κυνηγετικό όπλο, τα φυσίγγια και η άδεια θήρας.

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Κομνηνός Αντώνιος και Αγρανιώτης Αλέξιος κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στην περιοχή Κοιλιώμενο Ζακύνθου και κατευθυνόμενοι προς Ζάκυνθο εντόπισαν ένα σταματημένο όχημα παράπλευρα του δρόμου όπου άξαφνα ο οδηγός που στεκόταν δίπλα στο όχημα, μόλις τους αντελήφθη έβαλε κάτι στο πίσω κάθισμα του οχήματος του οποίου η πόρτα ήταν ανοιχτή.

Σταματώντας οι Θηροφύλακες δίπλα στο όχημα διαπίστωσαν ότι πρόκειται περί κυνηγετικού όπλου τύπου καραμπίνα, ενώ εντός του οχήματος και στο κάθισμα του οδηγού υπήρχαν 23 φυσίγγια.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο δράστης δεν κατείχε άδεια θήρας ενώ κατά δήλωσή του δεν υπήρχε άδεια κατοχής του κυνηγετικού όπλου.

Υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του, ενώ κατασχέθηκαν το κυνηγετικό όπλο και τα φυσίγγια καθώς επίσης συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Την ίδια ημέρα 16/12/2016 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Κομνηνός Αντώνιος, Μαστοράκης Γεώργιος, Παναγιώτου Γεώργιος και Αγρανιώτης Αλέξιος κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στην περιοχή Αγ. Πάντες Ζακύνθου εντόπισαν σε ένα αδιέξοδο χωματόδρομο ένα άτομο να ασκεί θήρα μπεκάτσας στο καρτέρι. Λίγη ώρα μετά, το εν λόγω άτομο εξήλθε με το όχημά του και κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε εντός του οχήματος στο κάθισμα του συνοδηγού ένα κυνηγετικό όπλο τύπου καραμπίνα εκτός θήκης το οποίο ήταν πλήρη φυσιγγίων και έφερε τρία φυσίγγια στην αποθήκη αντί του επιτρεπόμενου αριθμού των 2 φυσιγγίων.

Ο δράστης συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου, ενώ υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του για παράνομη θήρα μπεκάτσας στο καρτέρι και για παράνομη μετατροπή όπλου ενώ κατασχέθηκαν τέσσερεις θηρευμένες τσίχλες, το όχημα, το κυνηγετικό όπλο, τα φυσίγγια και η άδεια θήρας.

 SyllipseisZakynthou1

 

SyllipseisZakynthou2

0
0
0
s2sdefault

 

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 ο Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Αρναουτόπουλος Γεώργιος με περιοχή ευθύνης του Κυνηγετικού Συλλόγου Λουτρακίου του Νομού Κορινθίας κατά την άσκηση των καθηκόντων του στην περιοχή των Πισίων εντόπισε όχημα φορτωμένο με δασική ξυλεία.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός δεν κατείχε την απαιτούμενη άδεια υλοτομίας. Η παράνομα υλοτομημένη ξυλεία, η οποία ανερχόταν περίπου στα δύο (2) χωρικά κυβικά μέτρα, αποτελούνταν από καυσόξυλα χαλεπίου πεύκης και ήταν τεμαχισμένη σε μικρά τμήματα με σκοπό το εμπόριο όπως ομολόγησε ο οδηγός. Αμέσως ο Θηροφύλακας ξεκίνησε την διαδικασία κατάσχεσης των παράνομα υλοτομημένων καυσόξυλων καθώς και του μεταφορικού μέσου, αλλά όταν ζητήθηκε από τον οδηγό η παράδοση του διπλώματος και της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος, εκείνος αρνήθηκε να παραδώσει οτιδήποτε.

Υπεβλήθη η σχετική μήνυση στο αρμόδιο Δασαρχείο Κορίνθου για παράνομη υλοτομία καθώς επίσης για απείθεια, ενώ συντάχθηκε έκθεση κατάσχεσης του οχήματος και των καυσόξυλων όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

 DSC02697 copy

 

IMAG0114 copy

 

IMAG0117 copy

0
0
0
s2sdefault

Σελίδα 1 από 3

 Επικοινωνία
ΈΔΡΑ: Πάτρα Δ. Γούναρη 9-11  Τ.Κ.:26221  Τ.Θ.: 3009 Τήλ: 2610-361671 / 72 FAX: 2610-346614 Email: info@gkop.gr

© 2016 Gkop. All Rights Reserved. Designed By Aktis.gr

Search