Πάτρα 23-12-2013

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 Διανομή τροφίμων σε 125 άπορες πολύτεκνες οικογένειες της Πάτρας

από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου

 

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διένειμε σήμερα Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013 σε εκατόν είκοσι πέντε (125) άπορες πολύτεκνες οικογένειες, που υποδείχθηκαν από το γραφείο της Δημοτικής Μέριμνας του Δήμου Πατρών, πακέτο τροφίμων το οποίο περιλάμβανε κρέας αγριόχοιρου, λάδι, ζυμαρικά, φρούτα, κρασί και αναψυκτικά. Συνολικά συγκεντρώθηκαν και μοιράστηκαν 700 κιλά κρέας αγριογούρουνου, 1000 κιλά λάδι, 1000 κιλά ζυμαρικά, 1000 κιλά φρούτα, κρασί και αναψυκτικά.

Η κυνηγετική οικογένεια αποδεικνύοντας έμπρακτα την κοινωνική αλληλεγγύη της προσπαθεί μέσα σε αυτή την δύσκολη οικονομικά περίοδο για πολλούς συνανθρώπους μας που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ακόμα και για τις βασικές ανάγκες των οικογενειών τους να σταθεί δίπλα τους και να τους προσφέρει έστω και αυτή την μικρή βοήθεια που θα τους δώσει την δυνατότητα για ένα ιδιαίτερο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Στην προσπάθεια αυτή οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όσους κυνηγούς μέλη μας που από το υστέρημά τους συνέβαλαν να συγκεντρωθούν όλα τα ανωτέρω αγαθά, καθώς επίσης και τις ομάδες που κυνηγάνε αγριόχοιρο για την ευγενική χορηγία τους. Επίσης, ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες του Νομού Αρκαδίας καθώς και τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Κρεστένων, Καμαρών, Καλαβρύτων και Κλειτορίας οι οποίοι βοήθησαν στην προσπάθεια συγκέντρωσης των αγαθών.

«Οι κυνηγοί προσπαθούν ως ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας που ζουν και βιώνουν τα προβλήματά της να μεταδώσουν την γαλήνη και την ηρεμία που καρπώνονται μέσα από την επαφή τους με το φυσικό περιβάλλον αλλά και να μεταφέρουν και να προσφέρουν τα αγαθά της καθώς η φύση ανέκαθεν προσέφερε και θα προσφέρει στον άνθρωπο τα απαιτούμενα προς το ζην αλλά και την ψυχική ανάταση που σήμερα στις μέρες μας την χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ», δήλωσε ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κος Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος, ευχαριστώντας παράλληλα τους κυνηγούς που συνέδραμαν την όλη προσπάθεια.


 

dianomi 1

 

dianomi 2

 

dianomi 3

 

dianomi 4

 

dianomi 5

 

dianomi 6

 

dianomi 7

 

dianomi 8

0
0
0
s2sdefault

Πάτρα 06-12-2013


Νέα απόφαση ρυθμίσεως της θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2013-2014

 

Μετά την αναστάτωση που δημιουργήθηκε από την προσωρινή αναστολή του κυνηγίου που επέβαλε με απόφασή της η πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας κα Αγγελική Θεοφιλοπούλου, ενώ δεν έχει ακόμα εκδικασθεί η προσφυγή της Ζωοφιλικής – Οικολογικής Ένωσης Ελλάδος, οι Κυνηγετικές Οργανώσεις σεβόμενες τις δικαστικές αποφάσεις, ενήργησαν άμεσα με όσα στοιχεία και επιστημονικές μελέτες έχουν στην διάθεσή τους, με στόχο την απρόσκοπτη συνέχιση της κυνηγετικής δραστηριότητας.

Η ετήσια απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος που ρυθμίζει την θήρα έλαβε υπόψη τις τεκμηριωμένες θέσεις των υπηρεσιακών παραγόντων αλλά και τις επικαιροποιημένες μελέτες που εκπονούν τόσο οι κυνηγετικές οργανώσεις, όσο και τα επιστημονικά ιδρύματα της χώρας μας, ώστε να εκδοθεί σήμερα νέα ρυθμιστική απόφαση θήρας για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο, που επιλύει την όλη κατάσταση και αποκαθιστά την δικαιολογημένη αναταραχή που επικράτησε στους κόλπους των Ελλήνων κυνηγών.

Είναι σαφές ότι τα όσα υποστηρίζει η εν λόγω προσφυγή δεν έχουν κανένα επιστημονικό υπόβαθρο, παρά μόνο βασίζονται σε εικασίες που θεωρούν ότι ίσως το κυνήγι να αποτελεί κίνδυνο για τα θηρεύσιμα είδη, ενώ υποστηρίζουν ότι το κυνήγι είναι αντισυνταγματικό, αντίθετο σε διεθνείς συμβάσεις, καθώς και με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία και λοιπά ανυπόστατα. Η συγκεκριμένη προσφυγή δεν εκδικάστηκε στο ΣτΕ ώστε να κριθεί. Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ αποφάσισε την αναστολή της ρυθμιστικής θήρας μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής. Σημειώνουμε δε πως ουδέποτε η χώρα μας έχει καταδικαστεί από ευρωπαϊκό δικαστήριο για ζητήματα περί θήρας, που σημαίνει ότι η ασκούμενη πολιτική στο θέμα της θήρας κινείται πάντα μέσα στα πλαίσια που ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει, το κυνήγι στην χώρα μας δεν είναι δεδομένο, καθώς όπως φάνηκε και τώρα, βάλλεται πανταχόθεν. Για άλλη μια φορά οι Κυνηγετικές Οργανώσεις που πάντα βρίσκονται στις επάλξεις προάσπισης του κυνηγίου στην χώρα μας έδωσαν την μάχη και κέρδισαν κατά κράτος την απαράδεκτη και ανεκδιήγητη μομφή εναντίον όλων των Ελλήνων κυνηγών και της αγαπημένης μας δραστηριότητας.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Αναπληρωτή Υπουργό Π.Ε.Κ.Α. κο Καλαφάτη αλλά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την αμεσότητα και αντικειμενικότητα που χειρίστηκαν το συγκεκριμένο θέμα, καταδεικνύοντας ότι η πολιτική ηγεσία της χώρας σαφέστατα έχει πλέον αντιληφθεί τι πραγματικά πρεσβεύουν οι Έλληνες κυνηγοί και το σημαντικό ρόλο τους στην ορθολογική διαχείριση και προστασία της ελληνικής φύσης.

0
0
0
s2sdefault

Πάτρα 06-12-2013


Απάντηση του Προέδρου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κου Μαρκόπουλου προς τους Οικολόγους-Πράσινους


Μου κάνει εντύπωση η αναφορά του εκπροσώπου Τύπου των Οικολόγων Πρασίνων κου Σουκαρά στο πρόσωπό μου αφού καμία διαμαρτυρία-δήλωση δεν εξέφρασα ώστε να έχει το δικαίωμα της ανταπάντησης.

Και δεν διαμαρτυρήθηκα καθώς γνώριζα ότι η ετήσια απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος που ρυθμίζει το κυνήγι στην χώρα μας είναι απολύτως τεκμηριωμένη αλλά και εμπεριστατωμένη με επικαιροποιημένες επιστημονικές μελέτες που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να αφήσει εκτεθειμένους τους χιλιάδες κυνηγούς. Άλλωστε, θα πρέπει να σας γνωρίσω ότι η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει καταδικασθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για θέματα περί της άσκησης της θήρας.

Παρά ταύτα δράττομαι της ευκαιρίας να απαντήσω στην κακόβουλη τοποθέτησή σας απέναντι στους κυνηγούς της Πελοποννήσου.

Κύριοι οικολόγοι πράσινοι,

Διατείνεστε με περίσσεια έπαρση ότι έχετε αναλάβει την προσπάθεια «επαναφοράς της ζωής στην Πελοποννησιακή ύπαιθρο».

Ύστερα από αυτή σας την βαρύγδουπη δήλωση, παρακαλούμε να γνωρίστε σε όλο τον Ελληνικό λαό:

1)     Τι ενέργειες και τι δράσεις έχετε μέχρι σήμερα εκπονήσει στην κατεύθυνση «επαναφοράς της ζωής στην Πελοποννησιακή ύπαιθρο»;;;;

2)     Πόσα και ποια ακριβώς είναι τα ελάχιστα εναπομείναντα ζώα στην «Πελοποννησιακή ύπαιθρο»;;;;

3)     Τα θηράματα δεν ανήκουν στα ελάχιστα εναπομείναντα ζώα;;; Και αν ναι, εμείς τότε τι είδη της άγριας πανίδας κυνηγάμε στην «Πελοποννησιακή ύπαιθρο»;;;; Γιατί σας γνωρίζουμε ότι εκτός του ότι κυνηγάμε, έχουμε και πλήθος αναφορών ζημιών λόγω υπερπληθυσμού από αγριόχοιρους, από αλεπούδες και τσακάλια σε κάθε χωριό, πλήθος αναφορών από κυνηγούς μέλη μας που είναι ικανοποιημένοι από την μέχρι σήμερα ικανοποιητική κατάσταση των θηραματικών πληθυσμών στην Πελοπόννησο.

4)     Εκτός από την«τεράστια» τάχα προσπάθειά σας (που κανείς δεν αντελήφθη) για την επαναφορά της άγριας πανίδας στην «Πελοποννησιακή ύπαιθρο» ποια άλλη τεράστια τάχα προσπάθεια που επίσης κανείς δεν αντελήφθη, έχετε κάνει για την επαναφορά της χλωρίδας στην«Πελοποννησιακή ύπαιθρο»;;;;

5)     Πού ήσασταν και δεν σας είδαμε εσείς και τα μέλη σας, τόσο στις πυρκαγιές του 2007 όσο και σε άλλες όταν οι κυνηγοί με αυταπάρνηση έδιναν τη μάχη μαζί με τις Πυροσβεστικές δυνάμεις;;;;

6)     Επίσης, πόσα είναι ακριβώς τα χρηματικά ποσά τα οποία ξοδέψατε για να υλοποιήσετε όλες αυτές τις δράσεις και τα έργα σας;;; Θεωρούμε ότι θα έχετε στην διάθεση των πολιτών αναλυτικά τις δαπάνες σας… Ή κάνουμε λάθος και δεν υπόκειται κανένας έλεγχος στην οικονομική σας ευμάρεια;;;;

 Θα πρέπει να μάθετε κύριοι (εκτός αν επιμελώς το αποσιωπείτε) ότι οι κυνηγετικές οργανώσεις ήταν αυτές που πρότειναν τα πλέον αυστηρά και περιοριστικά μέτρα ως προς της άσκηση της θήρας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007. Θα πρέπει να μάθετε ότι εθελοντικές ομάδες κυνηγών φύτεψαν πάνω από 70.000 δένδρα και κάθε χρόνο βελτιώνουν τους βιοτόπους της άγριας πανίδας με σπορές χιλιάδων στεμμάτων με κατάλληλα ενδιαιτήματα. Η επαναφορά του οικολογικού μωσαϊκού στην πρότερη κατάστασή του ήταν και πάντα είναι πρώτη προτεραιότητά μας. Η συμπλήρωση της φύσης της Πελοποννήσου από τις Κυνηγετικές Οργανώσεις με χιλιάδες θηράματα παράλληλα με την απαγόρευση της θήρας τους και η διατροφική υποστήριξη τους επανέφεραν στα προ του 2007 και ακόμη μεγαλύτερα πληθυσμιακά μεγέθη το θηραματικό πλούτο της Πελοποννήσου.

Το αυτοχρηματοδοτούμενο από τουςκυνηγούς σώμα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής για το οποίο οι Έλληνες κυνηγοί δαπανούν πάνω από 8.500.000 εκατομμύρια ευρώ που προέρχονται από τις συνδρομέςτους, χωρίς καμιά κρατική επιχορήγηση, υπήρξε και παραμένει άγρυπνος φρουρός των προσπαθειών μας, της νομιμότητας, της αειφορικής διαχείρισης του περιβάλλοντος γενικότερα.

Θεωρούμε τιμή μας το γεγονός ότι ποτέ δεν επιδιώξαμε και δεν αγωνιστήκαμε αποκλειστικά για αυτό που θα θέλαμε αλλά για αυτό που πρέπει και είναι δυνατόν.

Η φιλοσοφία μας κύριοι Οικολόγοι Πράσινοι είναι σίγουρα διαφορετική. Εμείς είμαστε υπέρμαχοι της άποψης ότι η ΦΥΣΗ ΒΙΩΝΕΤΑΙ – ΔΕΝ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΝΕΤΑΙ και μέσα στην Ελληνική φύση χωρούν όλες οι υπαίθριες δραστηριότητες αρκεί αυτές να γίνονται ορθολογικά και με σεβασμό τόσο στις κοινωνικές ομάδες που τις ασκούν, όσο στην ίδια τη φύση, αλλά και στον ίδιο τον εαυτό του ο καθένας.

Ζούμε μέσα στη φύση και την θέλουμε ζωντανή και πλούσια.  Άλλωστε χωρίς ζωντανή φύση και θηραματικό πλούτο δεν θα μπορούμε να ασκήσουμε το κυνήγι, αυτή την νόμιμη, συμβατή με το περιβάλλον και διεθνώς αποδεκτή δραστηριότητα.

Η Οικολογία κύριοι πράσινοι δεν ασκείται πίσω από τζαμαρίες και στρογγυλά τραπέζια, αλλά στο πεδίο.

Και αυτό το πεδίο για εμάς τους κυνηγούς είναι σπίτι μας.

Το ζούμε, το βιώνουμε, το αγαπάμε, το προστατεύουμε το αφουγκραζόμαστε κάθε μέρα και είμαστε ίσως οι μόνοι που γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε για το φυσικό περιβάλλον και την ορθολογική διαχείρισή του, παντρεύοντας τις διαπιστώσεις μας με την άρτια επιστημονική κατάρτιση των δεκάδων επιστημονικών συνεργατών μας (δασολόγων, θηραματολόγων, περιβαλλοντολόγων, δασοπόνων) εξάγοντας σαφή συμπεράσματα και προσδιορίζοντας με επικαιροποιημένα στοιχεία κάθε φορά την θέση μας.

Η Οικολογία κύριοι είναι ιδεολογία και τρόπος ζωής μας, δεν είναι επάγγελμα, όπως δυστυχώς την έχουν καταντήσει πολλοί οικολογούντες που πίσω από το πρόσχημα «περιβάλλον» το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα ευρωπαϊκά και τα κρατικά κονδύλια…

Τιμώ βέβαια όσους ακόμη παραμένουν ρομαντικά πιστοί σε βασικές οικολογικές αρχές και αντιλήψεις και που δυστυχώς είναι ελάχιστοι. Πράγματι με αυτούς δεν μας χωρίζει τίποτα γιατί απλά κοινά ανησυχούμε, αγωνιούμε και αγωνιζόμαστε για την ελληνική φύση.

Τέλος, σας καλώ να απαντήσετε  στα ερωτήματά που σας θέτω στην αρχή της τοποθέτησής μου για να καταλάβει και ο κάθε πολίτης πόσο πράγματι μεγάλες είναι οι διαφορές μας όσον αφορά την προστασία και διαχείριση της μάνας ΕλληνικήςΦύσης.

 (http://www.arcadiaportal.gr/news/apantisi-oikologon-prasinon-stous-kunigous-tis-peloponnisou-gia-tin-apagoreusi-kunigiou)

0
0
0
s2sdefault

Πάτρα 29-11-2013


Ο βουλευτής Αχαΐας κος Αθανάσιος Νταβλούρος στα γραφεία της Γ΄ Κ.Ο.Π. (29-11-2013)

 

Τα γραφεία της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου επισκέφθηκε σήμερα ο Βουλευτής Αχαΐας κος Αθανάσιος Νταβλούρος ο οποίος σε συνάρτηση και με την ιδιότητα του ως κυνηγός ενημερώθηκε και αντάλλαξε απόψεις με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κο Μαρκόπουλο Κωνσταντίνο για τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν το κυνήγι στην χώρα μας.

Τα θέματα που αναλύθηκαν και συζητήθηκαν με τον Βουλευτή κο Νταβλούρο αφορούσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κυνήγι σήμερα και ο ρόλος των κυνηγετικών οργανώσεων, αλλά και ειδικότερα η προσπάθεια επανεξέτασης της λειτουργίας των καταφυγίων άγριας ζωής, ο έλεγχος του υπερπληθυσμού της αλεπούς, τα κυνηγετικά ατυχήματα και ο Νόμος περί όπλων.

Ιδιαίτερα αναλύθηκε το νομικό πλαίσιο που προβλέπεται για τα κυνηγετικά όπλα, καθώς ο Βουλευτής Αχαΐας κος Νταβλούρος ως πρώην υψηλόβαθμος αστυνομικός ήταν εξαιρετικά ευαισθητοποιημένος και ενημερωμένος. Έτσι, επισημάνθηκαν τα πολλά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους κυνηγούς σχετικά με την λήξη των αδειών κατοχής των κυνηγετικών τους όπλων, τα υψηλά πρόστιμα επανέκδοσής των αδειών, οι ποινικές κυρώσεις εναντίον τους, κ.λπ.

Ο κος Νταβλούρος κατανόησε πλήρως το πρόβλημα και συμφώνησε ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί ο νόμος περί όπλων όσον αφορά τα κυνηγετικά όπλα προκειμένου να βρεθεί τρόπος να ελαχιστοποιηθούν ή και να εξαλειφθούν οι όποιες παραβάσεις υφίστανται σχετικά με την ανανέωση των αδειών κατοχής κυνηγετικών όπλων και την σχετική ταλαιπωρία των κυνηγών.

Ο κος Νταβλούρος παρέλαβε υπόμνημα με προτάσεις της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου και δεσμεύτηκε στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κο Μαρκόπουλο να προωθήσει τις θέσεις και τις εν λόγω προτάσεις καθώς επίσης να βρίσκεται σε συνεχή επαφή και σε συνεργασία για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων του κυνηγίου, αναλαμβάνοντας μάλιστα την υποχρέωση να προγραμματίσει ο ίδιος συνάντηση με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κο Δένδια.


 

davlouros1

davlouros2

 


0
0
0
s2sdefault

Πάτρα 20-11-2013

 

Εκτροφείο Ορεινής Πέρδικας

 

 

Ξεκίνησαν οι εργασίες της δημιουργίας μονάδας εκτροφής ορεινής πέρδικας από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου στην περιοχή Κρήνης Πατρών υλοποιώντας απόφαση της Γενικής της Συνέλευσης για την αυτόνομη παραγωγή θηραμάτων με στόχο τον εμπλουτισμό των ορεινών όγκων της Πελοποννήσου με ορεινή πέρδικα.

Σύντομα δε, θα είναι θέση να δεχτεί τα πρώτα ζευγάρια από το εκτροφείο του Δασαρχείου Καρπενησίου το οποίο έχει εγκρίνει την παραχώρησή τους και ως εκ τούτου με γοργό ρυθμό και σύμφωνα με τον προγραμματισμό των εργασιών η μονάδα θα είναι ολοκληρωμένη μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα.

Η μονάδα εκτροφής ορεινής πέρδικας καταλαμβάνει έκταση 350 τετραγωνικών μέτρων και είναι αυτοτελής καθώς θα διαθέτει κλουβιά ωοτοκίας πέρδικας, επωαστική, εκκολαπτική μηχανή και κλωβοστοιχείες (batteries) για την ανάπτυξη των νεοσσών, καθώς επίσης και κλουβιά ανάπτυξης απαραίτητα για την σωματική τους ανάπτυξη εωσότου μεταφερθούν σε πυρήνες προσαρμογής για την μετέπειτα απελευθέρωσή τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλη η μονάδα είναι τοποθετημένη κατά τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η προφύλαξή της από άσχημες καιρικές συνθήκες και κατασκευασμένη από κατάλληλα υλικά, ενώ θα εγκατασταθούν μηχανήματα που θα φροντίζουν για τον αυτοματισμό της και την λιγότερη δυνατή όχληση των πτηνών.

 

 

 

ektrofeio1

    


ektrofeio2ektrofeio3


0
0
0
s2sdefault


Πάτρα 19-11-2013

Βελτίωση Βιοτόπων του Λαγού και της Πέρδικας

 

 

Έκτη συνεχόμενη χρονιά η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, μέσα από το πρόγραμμα που εκπονεί της βελτίωσης των βιοτόπων του λαγού και της πέρδικας, διένειμε και φέτος χιλιάδες σακουλάκια σπόρων σε κυνηγούς με την συνδρομή των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων της. Το μέτρο αυτό έχει τύχει ιδιαίτερης αποδοχής από τους κυνηγούς της Πελοποννήσου οι οποίοι έχουν ενστερνιστεί την προσπάθεια αυτή και όλο και περισσότεροι ζητάνε να προμηθευτούν τα σακουλάκια με τους σπόρους, έχοντας αντιληφθεί τα θετικά αποτελέσματα της προσφοράς τους στο θήραμα.


sakoulaki 2

Είναι γεγονός ότι οι εκτεταμένες σπορές στρεμμάτων μπορεί κάποιες φορές να φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα, ενώ η σπορά μικρών κομματιών εδώ και εκεί αποδεδειγμένα λειτουργούν προς όφελος του θηράματος όπως αναφέρουν και οι ίδιοι οι κυνηγοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

 

Το κάθε σακουλάκι περιέχει ποικιλία σπόρων κατάλληλων για τις διατροφικές ανάγκες των δύο θηραματικών ειδών, ενώ συνοδεύεται από έγγραφες συμβουλές που καθοδηγούν τον κυνηγό έτσι ώστε όταν θα πάει για κυνήγι να γνωρίζει το πώς θα κάνει την σπορά τους με απλούστατο τρόπο. Το μόνο που απομένει στους κυνηγούς είναι να τα σπείρουν στις περιοχές που κυνηγούν, με στόχο την ενίσχυση των ενδιαιτημάτων του λαγού και της πέρδικας.

0
0
0
s2sdefault

Πάτρα 14-11-2013

Ανακοίνωση


ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΡΙΩΝ (3) ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ”


(ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ  pdf  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

 

Η Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου προκηρύσσει προφορική πλειοδοτική Δημοπρασία για να πουληθούν το καθένα χωριστά τρία (3) επιβατικά τετρακίνητα αυτοκίνητα μάρκας SUZUKI JIMNY, που βρίσκονται στο εκτροφείο της Ομοσπονδίας, με τιμή εκκίνησης αυτή που αναφέρεται στην διακήρυξη.

Η Δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 13.30 μ.μ. στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Πάτρα, Γούναρη 9-11 στον 2ο όροφο.

Η επίσκεψη των αυτοκινήτων επιτρέπεται για τέσσερεις (4) εργάσιμες ημέρες πριν από την δημοπρασία, δηλαδή από Δευτέρα 18/11/2013 έως και Πέμπτη 21/11/2013 και τις ώρες 10.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ. στο εκτροφείο της Ομοσπονδίας μας το οποίο βρίσκεται στην Κρήνη Πατρών (Τηλ. επικοινωνίας 2610-521266).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για την παραλαβή της σχετικής διακήρυξης με τους όρους πώλησης των οχημάτων στα παραπάνω γραφεία της Ομοσπονδίας καθημερινά, ώρες 10:00 με 14:30, τηλ: 2610-361671, fax: 2610-3646614.

0
0
0
s2sdefault

Πάτρα 25-10-13


Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου

απελευθέρωσε στο φυσικό τους περιβάλλον δύο μπούφους,

έναν ψαραετό και ένα γεράκι.


Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι την Παρασκευή 25/10/2013 προέβη στην απελευθέρωση των προστατευόμενων ειδών της άγριας πανίδας που φιλοξενούσε το τελευταίο διάστημα στις εγκαταστάσεις του εκτροφείου θηραμάτων της. Δύο μπούφοι, ένας ψαραετός (που σημειωτέον είναι σπανιότατο είδος) και ένα γεράκι επέστρεψαν στο φυσικό τους περιβάλλον ύστερα από την πλήρη ανάρρωσή τους και ανάκτηση των δυνάμεών τους. Η επαναφορά αυτών των προστατευόμενων ειδών στο φυσικό τους περιβάλλον ήταν ένα ανεπανάληπτο και ευχάριστο γεγονός για όλους τους παρευρισκόμενους που συμμετείχαν στην απελευθέρωση.

Τα προστατευόμενα είδη είχαν βρεθεί από συναδέλφους κυνηγούς ανήμπορα να πετάξουν, ο ψαραετός και το γεράκι λόγω τροφικής δηλητηρίασης και οι μπούφοι λόγω χτυπήματος σε καλώδια κατά την προσπάθειά εξασφάλισης της τροφής τους. Αμέσως μετά τον εντοπισμό τους και την παροχή των πρώτων βοηθειών, τους χορηγήθηκε η συνιστάμενη φαρμακευτική αγωγή από τους συνεργαζόμενους με την Γ΄ Κ.Ο.Π. κτηνιάτρους, ενώ με την αμέριστη φροντίδα των υπαλλήλων του εκτροφείου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου οι οποίοι κυριολεκτικά υιοθέτησαν τα άγρια πτηνά, εκείνα κατάφεραν να επανέλθουν στην πρότερη καλή φυσική τους κατάσταση. Σημειωτέον ότι η Γ΄ Κ.Ο.Π. έχει δημιουργήσει ειδικές εγκαταστάσεις στο εκτροφείο της για τέτοιου είδους περιπτώσεις.

Θεωρούμε δε ως κυνηγετική οικογένεια ότι είναι χρέος μας από την στιγμή που βρισκόμαστε νυχθημερόν στο φυσικό περιβάλλον να παρέχουμε ιπποτικά την βοήθειά μας σε όσα είδη της άγριας πανίδας μας χρήζουν την συμπαράστασή μας, ιδιαίτερα δε για τα προστατευόμενα.

Να τονίσουμε δε ότι η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου έχει κατά το παρελθόν προβεί αρκετές φορές σε παρόμοιες ενέργειες απελευθέρωσης ειδών της άγριας πανίδας τα οποία βρέθηκαν τραυματισμένα από διάφορες αιτίες και τα οποία αφού περισυνελέγησαν και περιθάλφθηκαν με φροντίδα από τους ανθρώπους της Γ΄ Κ.Ο.Π., στη συνέχεια απελευθερώθηκαν και εντάχθηκαν αρμονικά στο φυσικό τους περιβάλλον.


alt

 

alt

 

0
0
0
s2sdefault

Πάτρα 27-09-2013


Έκδοση ατελούς κυνηγετικής αδείας από τους θηροφύλακες


Ως γνωστόν, βάσει της υφιστάμενης νομοθεσίας (άρθρο 267 παρ.3 Ν.Δ. 86/69 όπως τροποποιήθηκε και από τον Νόμο 3208/2003) οι ιδιωτικοί Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Οργανώσεων εξομοιούνται πλήρως με τους συναδέλφους τους Δασοφύλακες του Δημοσίου όσον αφορά στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις.

Είναι δίκαιο επομένως να υπάρξει εξομοίωση και στα δικαιώματα που απορρέουν από την νομοθεσία σε όλους τους τομείς και πλέον οι Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Οργανώσεων να μπορούν να εκδίδουν την κυνηγετική τους άδεια ατελώς, όπως ακριβώς κάνουν εδώ και δεκαετίες οι δασικοί υπάλληλοι αλλά και οι χιλιάδες αγροφύλακες που εντάχθηκαν μόλις πρόσφατα στην υπηρεσία και βαπτίστηκαν δασικοί υπάλληλοι.

Πέραν δε του τυπικού της υποθέσεως, αν υπεισέλθουμε στην ουσία και την αξιολόγηση του έργου των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων, θα έπρεπε τα προνόμιά τους να είναι πολύ περισσότερα καθώς ο αριθμός των ελέγχων και των μηνύσεων που έχει κάνει το Σώμα της Θηροφυλακής από το 2000 ως σήμερα υπερβαίνει αυτόν που έχουν κάνει οι κρατικές υπηρεσίες από τη σύσταση του νεοελληνικού κράτους!

0
0
0
s2sdefault

Πάτρα 27-09-2013

 

Ανοικτή επιστολή

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Πληροφορηθήκαμε με ΕΚΠΛΗΞΗ που τη διαδέχθηκε ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ και κατέληξε να γίνει ΟΡΓΗ, σχετικά με την πρόσφατη τροπολογία που προτείνατε με στόχο την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων και την επιτάχυνση της ποινικής διαδικασίας. Με την τροπολογία αυτή παραγράφεται το αξιόποινο και παύει η δίωξη για αδικήματα με μικρή κοινωνική απαξία που έχουν τελεστεί έως τις 31-8-2013, δηλαδή των πταισμάτων και των πλημμελημάτων κατά των οποίων ο νόμος απειλεί ποινή φυλάκισης μέχρι ένα έτος ή χρηματική ποινή ή και τις δύο ποινές.

Χωρίς να ζητηθεί η άποψή μας επί του θέματος, οι Κυνηγετικές Οργανώσεις έγιναν κοινωνοί της είδησης πως αυτομάτως γλυτώνουν από το χέρι του νόμου εκατοντάδες λαθροθήρες και απαξιώνονται οι προσπάθειες που καταβάλλουν οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες στο έργο τους, πάνε χαμένοι οι έλεγχοι που διενεργούν, ο κίνδυνος ακόμη που αντιμετωπίζουν! Απαξιώνεται εκτός των άλλων η συνεισφορά των Κυνηγετικών Οργανώσεων στην προστασία του θηραματικού μας πλούτου και της φύσης γενικότερα, ενώ παράλληλα καθίστανται άσκοπα τα εκατομμύρια ευρώ που εξασφαλίζονται από το υστέρημα των μελών μας και ΜΟΝΟΝ και επενδύονται σε μισθούς Θηροφυλάκων, αγορά οχημάτων, καύσιμα των οχημάτων κλπ χωρίς καμιά επιβάρυνση του κράτους! Αυτή η εξέλιξη είναι επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και αποτελεί ευθύνη της Πολιτείας να την αποτρέψει άμεσα καταργώντας την τροπολογία αυτή. Δεν είναι δυνατόν για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων να εγκαταλείπεται η φύση και ο θηραματικός μας πλούτος στο έλεος των παρανόμων και με τον τρόπο της η Πολιτεία να τους «επιβραβεύει» αθωώνοντάς τους άνευ δίκης.

Δυστυχώς δε, είναι η δεύτερη φορά που το ίδιο Υπουργείο για τους ίδιους λόγους ακυρώνει τις προσπάθειες και το έργο των Κυνηγετικών Οργανώσεων και της Θηροφυλακής. Το μόνο μήνυμα που λαμβάνει ο παράνομος, ο ασυνείδητος, ο συστηματικός λαθροθήρας είναι αυτό: «Κάνε εσύ ό,τι θέλεις, κυνήγησε παράνομα, όποτε θέλεις και με όποια μέσα θέλεις, μην εκδίδεις ποτέ σου κυνηγετική άδεια, χτύπα όσα θηράματα θέλεις και οποιουδήποτε είδους, πυροβόλησε απαγορευμένα είδη, κάνε γενικότερα ό,τι θέλεις και…. Μην ανησυχείς! Το κράτος είναι εδώ για σένα! Κάθε 2-3 χρονάκια μια τροπολογία θα βγαίνει να σε απαλλάξει και να βγάλει κορόιδα όλους τους νόμιμους κυνηγούς, όλους τους ευσυνείδητους πολίτες! Μια τροπολογία θα σου δίνει το δικαίωμα να γελάς φαρδιά-πλατιά εις βάρος τους και μπροστά σε κάθε Θηροφύλακα που έρχεται να σε ελέγξει!...»

ΠΟΙΟΝ προστατεύει η Πολιτεία τέλος πάντων;;; Τον κάθε παράνομο;;; Αντί να αυξηθούν οι ποινές και να γίνει αυστηρότερος ο νόμος, μένει ως έχει και απαλλάσσει όλους αυτούς που έχουν πιαστεί να παρανομούν ως 31-8-13!! Δεν σκεφτήκατε κύριε Υπουργέ πως κάτι τέτοιο θα ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ τους λαθροθήρες;;

Δεν αντιλαμβάνεστε πόσο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ είναι αυτή σας η ενέργεια για τη φύση και το θηραματικό πλούτο που κοπιωδώς αγωνιζόμαστε να διαφυλάξουμε;; Δεν αντιλαμβάνεστε πως απαξιώνοντας και αναιρώντας τη δουλειά και τον αγώνα των Θηροφυλάκων τους αποτρέπετε από το να την κάνουν αποτελεσματικά και φιλότιμα; Δεν αντιλαμβάνεστε πως τους περνάτε το μήνυμα: «Γιατί να κινδυνεύεις εσύ; Γιατί να κουραστείς να συλλάβεις τον επικίνδυνο λαθροθήρα;; Θα αθωωθεί όπως και να έχει!!..» Εσείς ίσως δε γνωρίζετε, αλλά εμείς ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα που θρήνησε η κυνηγετική οικογένεια πριν από τέσσερα χρόνια. Τον δικό μας Θηροφύλακα, τον Θεόδωρο Παπασπυρόπουλο, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από λαθροθήρα, αφήνοντας πίσω χήρα και ορφανό βρέφος μηνών!! Για ποιον έγινε αυτή η θυσία και τόσες άλλες;; Τόσοι τραυματισμένοι Θηροφύλακες από το 2000 ως τώρα από βόλια λαθροκυνηγών και λοιπών παρανόμων…

Δεν αντιλαμβάνεστε το κύμα οργής που θα έρθει από τους χιλιάδες νόμιμους κυνηγούς ολόκληρης της χώρας, των οποίων η συνδρομή για την προστασία της φύσης και της θηραματοπανίδας πάει χαμένη; 200.000 νόμιμοι κυνηγοί παρακολουθούν τις εξελίξεις και νιώθουν απόγνωση για την έμμεση αυτή αθώωση των παρανόμων! Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις παρακολουθούν με απορία και έκπληξη να τινάζεται ξανά και ξανά με κάθε τέτοια (Ν)ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ το έργο ετών στον αέρα!!

Είμαστε ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ και καταγγέλλουμε τέτοιες ενέργειες. Σας καλούμε ΑΜΕΣΑ να εξαιρέσετε από την παραπάνω τροπολογία τα πταίσματα και τα πλημμελήματα που αφορούν στη θήρα.

Σας καλούμε να επιδείξετε τον στοιχειώδη σεβασμό στην ορθολογική διαχείριση του περιβάλλοντος και της ελληνικής φύσης οδηγώντας τους βιαστές της στην κρίση της δικαιοσύνης. Εάν η σοβαρότητα του ανωτέρω δε γίνεται αντιληπτή, να μας το γνωρίσετε παρακαλούμε ώστε να προβούμε στις απολύσεις 300 θηροφυλάκων των Κυνηγετικών Οργανώσεων πανελλαδικά αφού η Πολιτεία δείχνει τόσο αβασάνιστα να περιφρονεί το έργο τους και δεν χρειάζεται τις υπηρεσίες τους…

0
0
0
s2sdefault

Σελίδα 1 από 2

 Επικοινωνία
ΈΔΡΑ: Πάτρα Δ. Γούναρη 9-11  Τ.Κ.:26221  Τ.Θ.: 3009 Τήλ: 2610-361671 / 72 FAX: 2610-346614 Email: info@gkop.gr

© 2016 Gkop. All Rights Reserved. Designed By Aktis.gr

Search