Πάτρα 30 - 12 - 2012


 

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

Διανομή τροφίμων σε Εκατό (100) άπορες πολύτεκνες οικογένειες της Πάτρας

από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου

 

 

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου διένειμε την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012 σε εκατό (100) άπορες πολύτεκνες οικογένειες, που υποδείχθηκαν από το γραφείο της Δημοτικής Μέριμνας του Δήμου Πατρών, πακέτο τροφίμων το οποίο περιλάμβανε τρία με τέσσερα κιλά κρέας αγριόχοιρου, 5 κιλά λάδι, ζυμαρικά και φρούτα. Συνολικά συγκεντρώθηκαν και μοιράστηκαν 400 κιλά κρέας αγριογούρουνου, 500 κιλά λάδι, 400 κιλά ζυμαρικά, αναψυκτικά και 1000 κιλά φρούτα.

Η κυνηγετική οικογένεια προσπαθεί μέσα σε αυτή την δύσκολη οικονομικά περίοδο για πολλούς συνανθρώπους μας που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ακόμα και για τις βασικές ανάγκες των οικογενειών τους να σταθεί δίπλα τους και να τους προσφέρει έστω και αυτή την μικρή βοήθεια που θα τους δώσει την δυνατότητα για ένα ιδιαίτερο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και που σίγουρα θα ανακουφίσει για λίγο την δύσκολη προσπάθειά τους για την επιβίωση.

«Οι κυνηγοί προσπαθούν ως ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας που ζουν και βιώνουν τα προβλήματά της να μεταδώσουν την γαλήνη και την ηρεμία που καρπώνονται μέσα από την επαφή τους με το φυσικό περιβάλλον αλλά και να μεταφέρουν και να προσφέρουν τα αγαθά της καθώς η φύση ανέκαθεν προσέφερε και θα προσφέρει στον άνθρωπο τα απαιτούμενα προς το ζην αλλά και την ψυχική ανάταση που σήμερα στις μέρες μας την χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ», δήλωσε ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κος Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος, ευχαριστώντας παράλληλα τους κυνηγούς που συνέδραμαν την όλη προσπάθεια.


alt


alt


alt


alt


alt


alt


alt


alt


alt


alt


alt


alt

0
0
0
s2sdefault

Πάτρα 05-11-2012


«Καταιγιστική δράση……..»


Άγρυπνοι φρουροί της υπαίθρου –και μάλλον οι μοναδικοί στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου- αναδεικνύονται καθημερινά οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου καθώς μόνο κατά το τελευταίο δίμηνο πραγματοποίησαν εκατοντάδες ελέγχους στις περιοχές ευθύνης τους και υπέβαλλαν 40 μηνύσεις στα κατά τόπους Δασαρχεία πιστοποιώντας ταυτόχρονα πολλαπλάσιες παραβάσεις του δασικού κώδικα. Ειδικότερα μετά και τις σαφείς κατευθυντήριες οδηγίες που δόθηκαν από το Δ.Σ. της Γ’ Κ.Ο.Π., η δράση της Θηροφυλακής είναι καταιγιστική και τα αποτελέσματα κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά.

Τα σχετικά πρωτόκολλα μηνύσεων που υποβλήθηκαν αφορούν αρκετές παραβάσεις όπως:

 • Άσκηση θήρας χωρίς κυνηγετική άδεια
 • Παράνομη μετατροπή όπλου
 • Παράνομη θήρα εκτός επιτρεπόμενης μέρας
 • Άσκηση θήρας νύχτα με προβολέα
 • Παράνομη θήρα εντός καταφυγίου και προστατευμένων περιοχών
 • Άρνηση για έλεγχο και απείθεια
 • Παράνομη χρήση ηχομιμητικών συσκευών (και επ’ αυτοφώρω σύλληψη των δραστών σε αρκετές περιπτώσεις)
 • Παράνομη μεταφορά κυνηγετικού όπλου
 • Παράνομη υλοτομία
 • Χρήση ιξών για την σύλληψη ωδικών πτηνών
 • Παράνομη θήρα στο καρτέρι (για αγριογούρουνα)

 

Έτσι λοιπόν αναχαιτίζοντας κάθε παράνομη δραστηριότητα οδηγούν τους παραβάτες ενώπιον της Δικαιοσύνης, ενώ η ομαδική τους δράση νύχτα και μέρα λειτουργεί όχι μόνο κατασταλτικά αλλά και αποτρεπτικά στην συνείδηση των επίδοξων λαθροθηρών. Σε όλες δε τις περιπτώσεις ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον Νόμο διαδικασίες, που σε αρκετές περιπτώσεις έφταναν σε κατασχέσεις των μέσων παράνομης θήρας (όπλο, αμάξι κ.τ.λ.) ή και αυτόφωρη διαδικασία!!!


alt


alt


alt
0
0
0
s2sdefault


 

Πάτρα 10 - 8 - 2012


 Παράνομη Δραστηριότητα και Προκλητικότητα

 

Δυστυχώς κάποιοι τυφεκιοφόροι οι οποίοι θέλουν να παρουσιάζονται ως κυνηγοί, δεν διστάζουν να φωτογραφίζονται και να δημοσιεύουν φωτογραφίες τους παράνομης δραστηριότητας, όπως σύλληψη και θανάτωση απαγορευμένων πτηνών, και μάλιστα με ιδιαίτερα προκλητικό τρόπο, στις σελίδες κυνηγετικής δικτύωσης, καμαρώνοντας για το κατόρθωμά τους, εκθέτοντας και αμαυρώνοντας την εικόνα των χιλιάδων κυνηγών.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου όπου σε αντίστοιχη περίπτωση ζήτησε την παρέμβαση του Εισαγγελέα, του Υπουργού, αλλά και του Αρχηγού του Σώματος Ασφαλείας στο οποίο φαίνεται να εργάζεται ο εν λόγω «επιδειξίας».

0
0
0
s2sdefault

Πάτρα 28 - 5 - 2012


Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες

της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου

 

 

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27-5-2012 στον Πολυχώρο «Πολιτεία» στην Πάτρα η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της  Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Κυνηγετικών Συλλόγων όλης της Πελοποννήσου και των νήσων Κεφαλληνίας, Ζακύνθου και Ιθάκης.

Κατά τη διάρκεια αυτής και μέσα σε παραγωγικό κλίμα εγκρίθηκαν ομόφωνα ο οικονομικός απολογισμός έτους 2011 και ο προϋπολογισμού έτους 2012, καθώς επίσης συζητήθηκαν βασικά θέματα φιλοθηραματικής πολιτικής ενόψει της νέας κυνηγετικής περιόδου αλλά και διάφορα θέματα των μελών.

Από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχόλησε την Γενική Συνέλευση ήταν η ανάγκη επανεξέτασης της ύπαρξης και της λειτουργίας των καταφυγίων άγριας ζωής και ο επανακαθορισμός τους με βάση τις πραγματικές ανάγκες. Επίσης, λόγος έγινε για την απαράδεκτη απαγόρευση του κυνηγίου της ορεινής πέρδικας στην Ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) στην περιοχή Ζήριας Κορινθίας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, η οποία επήλθε βασιζόμενη σε αυθαίρετες εκτιμήσεις του πληθυσμού της.

Η Γενική Συνέλευση συμφώνησε ότι πράγματι υπάρχει ανάγκη καταγραφής του πληθυσμού της ορεινής πέρδικας στην Πελοπόννησο και αποφάσισε ομόφωνα την εκπόνηση σχετικής μελέτης έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα λήψης των κατάλληλων και επιστημονικά τεκμηριωμένων διαχειριστικών μέτρων προστασίας, διατήρησης και ανάπτυξης του πληθυσμού της. Επίσης, αποφάσισε την εκπόνηση μελέτης εισαγωγής της πεδινής πέρδικας σε κατάλληλους βιοτόπους της Πελοποννήσου καθώς οι υφιστάμενες συνθήκες ενδείκνυνται για μια τέτοια προσπάθεια. Όσον αφορά τον αγριόχοιρο η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα η λήξη της θήρας του στην Πελοπόννησο να συμπίπτει με την λήξη της θήρας του λαγού, δηλαδή την 10 Γενάρη από 31 Δεκεμβρίου που ήταν.

Αναλύθηκαν επίσης θέματα που αφορούν το πρόγραμμα της βελτίωσης των βιοτόπων των θηραματικών ειδών καθώς και η αναγκαιότητα της οργανωμένης απελευθέρωσης των φασιανών σε 2 - 3 κατάλληλους για το είδος βιοτόπους της Πελοποννήσου όπου έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προσαρμογή και την εγκατάσταση των απελευθερωμένων θηραμάτων. Επίσης, στη Γενική Συνέλευση αναφέρθηκε το κρίσιμο θέμα της ρύθμισης του πληθυσμού των αρπάγων για το οποίο η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου έχει εκπονήσει σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σχετική μελέτη που τεκμηριώνει την διαχειριστική ανάγκη ρύθμισης του πληθυσμού τους. Μια μελέτη για την οποία πήρε τα εύσχημα από τον Ειδικό Γραματέα του Υπουργείου περιβάλλοντος πλην όμως κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί μέχρι σήμερα από την πολιτεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ’ όλη την διάρκεια των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης παρίστατο ο εκπρόσωπος της Δ/νσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, υπεύθυνος για θέματα θήρας, Δασολόγος κος Τοκατλίδης Αλέξανδρος, ο οποίος συμφώνησε με το πολύπλευρο έργο της Ομοσπονδίας, τις δράσεις και τους στόχους της και ανέδειξε την ανάγκη συνεργασίας.

Κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης παρουσιάστηκε η κατανομή των κυνηγετικών αδειών της τελευταίας πενταετίας όπου είναι σαφές ότι η οικονομική κρίση της χώρας μας δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστους τους κυνηγούς. Επίσης, παρουσιάστηκε το έργο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής την τελευταία πενταετία όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ότι αυξήθηκε σημαντικά η παράβαση της άσκησης της θήρας άνευ κυνηγετικής άδειας, γεγονός που οδήγησε την Γενική Συνέλευση να αποφασίσει ότι την νέα κυνηγετική περίοδο οι σχετικοί έλεγχοι θα είναι πιο έντονοι και συνεχείς. Επιπλέον, αποφασίστηκε η αγορά συμβατικών αυτοκινήτων για την αποτελεσματικότερη δράση και λειτουργία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής.

Τέλος πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας καθώς και της νέας ελεγκτικής επιτροπής. Το νέο διοικητικό συμβούλιο που προέκυψε κατά σειρά εκλογής αποτελείται από τους:  Μαρκόπουλο Κωνσταντίνο, Ρουμελιώτη Γεώργιο, Χριστοφόρου Ευάγγελο, Κατσίκα Γεώργιο, Αποστολίδη Γεώργιο, Πλούμπη Ανδρέα και Κάτρη Ευστάθιο.

Ο πρόεδρος κος Μαρκόπουλος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Κυνηγετικών Συλλόγων για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν τόσο στο πρόσωπό του όσο και στο απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο με την καθολική αποδοχή του έργου του, τονίζοντας ότι «το κυνήγι όπως και πολλά άλλα πράγματα στην χώρα μας μπαίνει σε μια νέα εποχή. Οι κυνηγοί πρέπει να σταθούν δίπλα στις κυνηγετικές τους οργανώσεις καθώς ζούμε σε ένα ιδιαίτερα ευμετάβλητο ακυβέρνητο περιβάλλον που χρησιμοποιείται κατά το δοκούν από όσους μπορούν να εκμεταλλευτούν καταστάσεις που τους ευνοούν και θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας».

 

 

 

Για την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου

Το Γραφείο Τύπου

0
0
0
s2sdefault

 

Πάτρα  11 - 04 - 2012


Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών ρουχισμού από τους Κυνηγετικούς Συλλόγους της Πελοποννήσου


Στα πλαίσια της συμφωνίας μεταξύ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Κυνηγετικών Οργανώσεων έχει εδώ και λίγο καιρό ξεκινήσει η διαδικασία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών ρουχισμού για τους πραγματικά έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας. Υπό την αιγίδα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι σε κάθε Νομό συγκεντρώνουν από το υστέρημα των κυνηγών-μελών τους ό,τι μπορούν ώστε να συνδράμουν την προσπάθεια της Εκκλησίας σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας. Ήδη, σημαντικές ποσότητες τόσο τροφίμων όσο και ρούχων έχουν συγκεντρωθεί στα γραφεία των Κυνηγετικών Συλλόγων όλων των Νομών της Πελοποννήσου. Το «άλλο» πρόσωπο του κυνηγού, το κοινωνικό, γνήσια ανθρώπινο κι ευαίσθητο, που σπεύδει σε βοήθεια δε φαίνεται μόνο με τη συνδρομή σε κατάσβεση πυρκαγιών, δημιουργία τραπεζών αίματος, δενδροφυτεύσεις και άλλων ειδών δράσεις κοινωνικού οφέλους, αλλά ακόμη και την ώρα που ο ίδιος ο κυνηγός δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση δίνει το παρών βοηθώντας τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους του.

Μάλιστα, ενόψει του Πάσχα και σκεπτόμενοι τους συνανθρώπους μας, τη Μεγάλη Δευτέρα οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι του Νομού Κορινθίας και του Νομού Αρκαδίας γέμισαν τα τζηπάκια της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και παρέδωσαν τα είδη που συγκέντρωσαν στις Μητροπόλεις Κορίνθου και Τρίπολης αντίστοιχα. Τη Μεγάλη Τρίτη ήταν η σειρά των Κυν. Συλλόγων του Νομού Ηλείας να παραδώσουν σημαντικές ποσότητες τροφίμων και ρούχων στη Μητρόπολη Ηλείας. Σε όλες τις περιπτώσεις οι μητροπολίτες ενθουσιάστηκαν από την κίνηση αυτή των κυνηγών και συνεχάρησαν τον Πρόεδρο της Γ΄ Κ.Ο.Π. κ. Μαρκόπουλο αλλά και όλους τους συνοδεύοντες της αποστολής, προέδρους και μέλη Δ.Σ. των Κυνηγετικών Συλλόγων αλλά και τους Θηροφύλακες. Έπεται δυναμική συνέχεια τόσο στους υπόλοιπους Νομούς της Πελοποννήσου όσο και στους προηγούμενους καθώς η προσπάθεια αυτή της συνεργασίας με τις Μητροπόλεις με στόχο τη βοήθεια των συνανθρώπων μας θα έχει συνέχεια.


Βίντεο από την παράδοση των συγκεντρωθέντων ειδών στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

 

 

 

 

Φωτογραφίες από την παράδοση των συγκεντρωθέντων ειδών στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, στην Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων "Η Θεοπροσφορά"

 

 

 

Φωτογραφίες από την παράδοση των συγκεντρωθέντων ειδών στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας & Κυνουρίας στην Τρίπολη

 


Φωτογραφίες από την παράδοση των συγκεντρωθέντων ειδών στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας & Ωλένης στον Πύργο 

 

 

0
0
0
s2sdefault

Υπό Διαμόρφωση

 

Πάτρα 26 - 03 - 2012


Περιφερειακές συσκέψεις από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου


Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου πραγματοποιεί περιφερειακές συσκέψεις στις έδρες των Νομών της επικράτειάς της, με την συμμετοχή των Διοικητικών Συμβουλίων των Κυνηγετικών Συλλόγων μελών του κάθε Νομού.

Οι συσκέψεις πραγματοποιούνται με την ευκαιρία της λήξης της κυνηγετικής περιόδου και αφορούν σειρά ζητημάτων όπως: Απολογισμό των φιλοθηραματικών δράσεων του έτους 2011, προγραμματισμό δράσεων και χάραξη θηρευτικής πολιτικής για το 2012 ενόψει της έκδοσης της νέας ρυθμιστικής απόφασης για το κυνήγι, συζήτηση για την αποτελεσματικότητα ή μη των Καταφυγίων Άγριας Ζωής και προτάσεις για κατάργηση ή μετατροπή των ορίων τους. Επιπλέον, σε συνεργασία με τους επιστημονικούς συνεργάτες της αναλύεται και καθορίζεται η εκπόνηση του προγράμματος της βελτίωσης των βιοτόπων καθώς και η διαδικασία εμπλουτισμού των βιοτόπων με θηράματα, ενώ η Γ΄Κ.Ο.Π. δηλώνει ότι θα στηρίξει αμέριστα αυτού του είδους των δράσεων των Κυνηγετικών Συλλόγων καλύπτοντας όλες τις δαπάνες τους υπό την προϋπόθεση να είναι νομότυπες και να πληρούν τις οδηγίες για την ορθή εφαρμογή τους.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για τα προβλήματα στις περιοχές ΖΕΠ (Ζώνες Ειδικής Προστασίας) που προέκυψαν με τον καινούργιο νόμο (ΦΕΚ 415/Β΄/23-02-2012), αφενός με την απαγόρευση θήρας της ορεινής πέρδικας και αφετέρου με την πλήρη εξουσιοδότηση του εκάστοτε Υπουργού Περιβάλλοντος να καθορίζει αυθαίρετα ειδικές ρυθμίσεις για την θήρα στις περιοχές αυτές χωρίς περιορισμούς και χωρίς κανέναν έλεγχο ή απόδειξη της αναγκαιότητάς τους.

Ουσιωδέστατη δε είναι και η αναφορά στα θέματα θηροφύλαξης όπου η συμμετοχή από πλευράς των Κυνηγετικών Συλλόγων είναι ιδιαίτερα σημαντική, ενώ τα μέλη τους κάνουν τοποθετήσεις αλλά και ερωτήματα πάνω σε ζητήματα που τους απασχολούν.

Τέλος, στα πλαίσια της συμφωνίας με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, οι κυνηγοί για μια ακόμη φορά δείχνουν το κοινωνικό και ανθρώπινο προφίλ τους, αφού συμφωνήθηκε και προγραμματίστηκε η συγκέντρωση από το υστέρημα του κάθε συναδέλφου κυνηγού ρούχων και τροφίμων για τους σκληρά δοκιμαζόμενους αυτή την εποχή συμπολίτες μας. Τα συγκεντρωθέντα τρόφιμα και ρούχα του κάθε Συλλόγου έχουν ήδη ξεκινήσει να παραδίδονται με οχήματα των Κυνηγετικών Οργανώσεων στην έδρα της Ιεράς Μητρόπολης του κάθε Νομού.

 

 

Φωτογραφίες από την Περιφερειακή Σύσκεψη των Κυνηγετικών Συλλόγων του Νομού Ηλείας που έλαβε χώρα στα γραφεία του Κ.Σ. Αμαλιάδας.


 

 

 

Φωτογραφίες από την Περιφερειακή Σύσκεψη των Κυνηγετικών Συλλόγων του Νομού Αρκαδίας που έλαβε χώρα στα γραφεία του Κ.Σ. Τρίπολης.

 

 

Δηλώσεις του Προέδρου της Γ΄ Κ.Ο.Π. κ. Μαρκόπουλου κατά τη διάρκεια της Περιφερειακής Σύσκεψης των Κυνηγετικών Συλλόγων του Νομού Αρκαδίας:

 

 

 

Φωτογραφίες από την Περιφερειακή Σύσκεψη των Κυνηγετικών Συλλόγων του Νομού Μεσσηνίας που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο "Κανελλάκης" στην Κυπαρισσία.

0
0
0
s2sdefault

Πάτρα 18-02-2012

 

Εγκαίνια των νέων ιδιόκτητων γραφείων

της Γ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποίησε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012 τα εγκαίνια των καινούργιων ιδιόκτητων γραφείων της μέσα από μια όμορφη και λιτή εκδήλωση με αθρόα προσέλευση εκπροσώπων των Κυνηγετικών Συλλόγων της Πελοποννήσου και επίτιμων καλεσμένων της.

Το κλίμα ήταν συγκινητικό και χαρούμενο τόσο για το Διοικητικό Συμβούλιο και τους εργαζομένους της Ομοσπονδίας όσο και για τους παρευρισκόμενους οι οποίοι και δεν σταματούσαν να συγχαίρουν τον πρόεδρο Κώστα Μαρκόπουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο που στη δύσκολη εποχή που διανύει η χώρα κατάφερε με εύστοχους χειρισμούς να υλοποιήσει ένα μεγάλο όνειρο και να χαρίσει στην Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, στους κυνηγετικούς συλλόγους μέλη της αλλά και σε όλους τους κυνηγούς μία ιδιόκτητη στέγη για να συνεχίσει και να επεκτείνει το έργο της με γνώμονα την ορθολογική και αειφορική διαχείριση του κυνηγίου σε συνάρτηση με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Τα γραφεία της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου που πια στεγάζονται στη Γούναρη 9-11 στον 2ο όροφο, έκτασης 160 τετραγωνικών, ήταν κατάμεστα χτες από ανθρώπους που πάντα στηρίζουν το έργο της και θα είναι ανοιχτά για όσους θέλουν να καταθέσουν τις απόψεις και τις ιδέες τους για την εξέλιξη και την προάσπιση του ελεύθερου ελληνικού παραδοσιακού κυνηγίου. Με την ευκαιρία των εγκαινίων των νέων γραφείων κόπηκε και η πρωτοχρονιάτικη πίτα της Ομοσπονδίας όπου το τυχερό φλουρί «έπεσε» στον Κυνηγετικό Σύλλογο της Κυπαρισσίας στον οποίο δόθηκε οικονομική ενίσχυση 1000 ευρώ για τις φιλοθηραματικές του δράσεις.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων κος Κανταρτζόπουλος Αντώνιος ο οποίος εξείρε το έργο της Ομοσπονδίας και ιδιαίτερα επικρότησε την σωστή και χρηστή διαχείριση των οικονομικών της σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για την χώρα μας.

Επιπλέον, παραβρέθηκαν οι Βουλευτές του Νομού Αχαΐας κος Τριανταφυλλόπουλος Ανδρέας και Καραθανασόπουλος Νικόλαος οι οποίοι αφού ευχήθηκαν για τα νέα γραφεία της Ομοσπονδίας έκαναν ιδιαίτερη μνεία στο κοινωνικό της έργο και την προσφορά της στον συνάνθρωπο όπως σε περιπτώσεις θεομηνιών, σεισμών, κ.λπ. Επίσης, αναφέρθηκαν στο τεράστιο και πολύπλευρο έργο που η Ομοσπονδία και οι κυνηγοί επιτέλεσαν στις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, ενώ δήλωσαν ότι θα βρίσκονται πάντα στο πλευρό της Ομοσπονδίας αρωγοί και υπέρμαχοι των προσπαθειών της που συνάδουν με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και την στήριξη της κοινωνίας γενικότερα.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος με την ευκαιρία των εγκαινίων ενημέρωσε για την πρόσφατη συνεργασία των κυνηγετικών οργανώσεων με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών με στόχο να στηθεί ένα «δίχτυ ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη», ζητώντας από όλους τους Κυνηγετικούς Συλλόγους μέλη της Ομοσπονδίας να συνδράμουν την προσπάθεια δραστηριοποιώντας τους κυνηγούς μέλη τους έτσι ώστε να συγκεντρωθούν όσα περισσότερα τρόφιμα και ρούχα από το υστέρημα του κάθε ενός από εμάς για να μεταφερθούν και να διανεμηθούν από τις κατά τόπους Μητροπόλεις.

Ευχαριστούμε όλους τους παρευρισκόμενους για τις θερμές ευχές τους αλλά και όλους όσους θα ήθελαν να βρίσκονται κοντά μας και σας περιμένουμε όλους να συνεργαστούμε με μεγαλύτερη όρεξη και μεράκι για να θέσουμε ακόμα μεγαλύτερους στόχους και να υλοποιήσουμε ακόμα περισσότερα πράγματα.

 

Ο πρόεδρος Κώστας Μαρκόπουλος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου στα καινούργια ιδιόκτητα γραφεία.

 

Στιγμιότυπα από τα εγκαίνια των νέων ιδιόκτητων γραφείων της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου.

 


0
0
0
s2sdefault

Πάτρα 09-01-2012

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου πληροφορήθηκε εμβρόντητη το τραγικό

συμβάν που συνέβη στο συνάδελφο κυνηγό Νώντα Καλλιακμάνη το Σάββατο 7 Ιανουαρίου

2012 στον προαύλιο χώρο της Ιερά Μονής Ομπλού της Πάτρας όπου σύμφωνα με τα τοπικά

μέσα μαζικής ενημέρωσης μοναχοί δολοφόνησαν εν ψυχρώ το κυνηγόσκυλό του, χρησιμο-

ποιώντας παράνομα κυνηγετικό όπλο.

 

 

 

 

 

Καταδικάζουμε απερίφραστα την ανείπωτη αυτή ενέργεια η οποία μάλιστα έγινε από

ανθρώπους ταγμένους στην υπηρεσία του θεού καθώς επίσης δηλώνουμε ότι η Κυνηγε-

τική Ομοσπονδία Πελοποννήσου δεν θα μείνει αμέτοχη και θα συνδράμει ηθικά αλλά και

νομικά το συνάδελφο που υπέστη αυτή την τραγική απώλεια.

 

 

 

 

 

0
0
0
s2sdefault

 Επικοινωνία
ΈΔΡΑ: Πάτρα Δ. Γούναρη 9-11  Τ.Κ.:26221  Τ.Θ.: 3009 Τήλ: 2610-361671 / 72 FAX: 2610-346614 Email: info@gkop.gr

© 2016 Gkop. All Rights Reserved. Designed By Aktis.gr

Search